Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Kedvezményesen lehet okosítani a Windows 7-et

Bodnár Ádám, 2009. július 31. 18:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Vistához hasonlóan a Windows 7 is lehetőséget nyújt a felhasználóknak arra, hogy egyik változatról a másikra upgrade-eljenek, ha valamiért szükségük van annak a kibővített funkcionalitására. A Microsoft bejelentette, mennyiért lehet ezt megtenni, illetve a családi csomag árát is nyilvánosságra hozta.

hirdetés

Ugyanúgy, ahogy a Vista esetében, a Windows 7 esetében is csak egyféle telepítőkészlet létezik, amely az összes változat kódját tartalmazza és csak a beírt licenckulcs dönti el, milyen változatban ( Home Premium, Professional, Ultimate, stb.) települ az operációs rendszer.

A Windows Anytime Upgrade ezt kihasználva lehetővé teszi az operációs rendszer helyben történő fejlesztését egy több funkciót tartalmazó drágább változatra, így aki például Windows 7 Starterrel vásárol egy netbookot, anélkül térhet át Windows 7 Home Premiumra, hogy új operációs rendszert kellene vásárolnia és telepíteni. Ez a funkció akkor is hasznos lehet, ha valaki a Home Premiummal szállított noteszgépét szeretné vállalati hálózatban használni, tartományba léptetni ugyanis csak a Professionalt, illetve ennél "jobb" Windowsokat lehet. A Windows 7 különféle változatainak funkcióit a Windows 7 blog taglalja.

A Microsoft most nyilvánosságra hozta, a Windows 7 esetében mennyibe fog kerülni az Anytime Upgrade. A legolcsóbb és legkevesebb szolgáltatást biztosító, leginkább netbookokra szánt Starterről 79 dollárért lehet Home Premiumra frissíteni, a Home Premiumot pedig 89 dollárért lehet Professionalre okosítani, a mindent tudó Ultimate-re pedig 139 dollárért válthat Home Premiumról a felhasználó. A Vistához képest némileg olcsóbb lett az upgrade, de egyelőre nem tudni, hogy Európában milyen árak lesznek érvényesek, a hivatalos WIndows-blogban ugyanis csak az amerikai árakat tette közzé a cég. A különféle Windows 7-változatok jóval drágábbak az öreg kontinensen mint az Egyesült Államokban, így lehet hogy az Anytime Upgrade is drágább lesz az európai felhasználók számára.

Bizonyos országokban (Magyarország nincs köztük) közvetlenül a Microsoft weboldalán keresztül lehet megvenni az upgrade-et, így a felhasználó úgy tudja operációs rendszerét egy többet tudó változatra fejleszteni, hogy végig a gépe előtt ülhet. Más országokban kiskereskedelmi forgalomban lesznek kaphatók azok a csomagok, amelyek csak az upgrade-hez szükséges termékkulcsot tartalmazzák.

Korábban már volt szó a Windows 7 Family Packről, amelynek a létezését az operációs rendszer elkészültének bejelentésekor megerősítette a Microsoft, azonban árakat akkor nem közölt. Most ezt is pótolta a vállalat, a három otthoni számítógépre telepíthető Windows 7 Family Pack a korábbi pletykáknak megfelelően 149 dollárért lehet megvásárolni, ezért a pénzért három Windows 7 Home Premiumot kap a vevő. A Family Pack a Windows 7 hivatalos premierjével egyszerre, tehát október 22-én kerül az üzletekbe, de csak az Egyesült Államokban és néhány kiemelt piacon, Magyarországon valószínűleg nem találkozhatunk majd vele.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!