Szerző: Koi Tamás

2009. július 15. 12:56

A Datanetnél is elindult az IPTV-szolgáltatás

A Nord Telekom és az Enternet után a GTS-Datanet is csatlakozott azokhoz az alternatív szolgáltatókhoz, melyek xDSL-előfizetőiknek internetalapú televíziós szolgáltatást (IPTV) kínálnak.

A számos kényelmi funkcióval rendelkező IPTV 2006-ban kezdte el bontogatni szárnyait hazánkban, és meglehetősen lassú kezdeti terjedés után mára országszerte nagyjából 50 ezer előfizetőt ér el.  Az alternatív szolgáltatónál \"datanet Home TV\" néven megjelenő IPTV a Magyar Telekom T-Home szolgáltatásához hasonló kényelmi funkciókat kínálja, így a tévénézők műsor megtekintése közben megállíthatják, valamint visszatekerhetik az élő adást, valamint rögzíthetik műsort a felhasználóhoz telepített beltéri egységbe épített merevlemezre. A további kényelmi funkciók közé tartozik a kép a képben funkció, a gyerekzár és a hangsáv váltásának lehetősége.

Két csomagban értékesítik

A GTS-Datanet kétféle alapcsomagot kínál a datanet Home TV szolgáltatáshoz: a havi 2290 forinttól elérhető Easy TV 14 csatornát foglal magában, míg a havi 3610 forinttól megrendelhető Fair TV 47 csatornát biztosít. Az alapcsomagok mellé igény szerint választhatók kiegészítő csomagok is, amelyekkel az HBO csatornái, valamint zenei, filmes és HD minőséget garantáló adók foghatók (a HD-minőségű vételhez VDSL-kapcsolat szükséges).

A szolgáltatást a GTS-Datanet nyújtja az előfizetőinek a Magyar Telekom infrastruktúráján keresztül, és a műsorszolgáltatóktól kapott felhatalmazás alapján biztosítja a csatornakiosztásban szereplő műsorokat. A datanet Home TV kizárólag Datanet ADSL szolgáltatás mellett vehető igénybe azokon a területeken, ahol az IPTV szolgáltatás kiépítése műszaki szempontból megoldható. A cég úgy látja, hogy a jelenlegi mintegy 40 ezer ADSL-előfizetői végpontból 15 ezer alkalmas az IPTV-szolgáltatás létesítésére -- a várakozások szerint év végére ezen ügyfelek tíz százaléka használja majd a szolgáltatást.

A GTS-Datanet mellett eddig a Nord Telekom és az Enternet illesztette be a kínálatába a Magyar Telekom új nagykereskedelmi IPTV-csomagját, melytől a technológia gyorsabb terjedését várja a szakma. A HWSW úgy tudja, hogy a nagy alternatív szolgáltatók közül az Externetnek is lesz hasonló konstrukciójú IPTV-díjcsomagja, a tévészolgáltatással kapcsolatos tárgyalások azonban még nem zárultak le.

A Magyar Telekom szolgáltatásának továbbértékesítéséről éppen a Datanet korábbi vezérigazgatója, Szathmári Géza beszélt elsőként a nyilvánosság előtt. Lapunk úgy tudja, hogy a Magyar Telekom által felajánlott első konstrukció a gyakorlatban egy franchise-rendszerhez hasonlított volna, melyet az alternatív szolgáltatók nem tudtak elfogadni, így hosszú tárgyalásokat követően csak idén tavasszal sikerült kialakítani azt a nagykereskedelmi IPTV-csomagot, melyre a GTS-Datanet is építi a szolgáltatását.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.