Szerző: HWSW

2013. február 1. 00:00

Rendelkezzünk adónk 1 százalékáról!

A HWSW évről évre ingyenes reklámlehetőséget biztosít néhány szimpatikus civilszervezetnek, melyek munkáját jól ismerjük, és nyugodt szívvel ajánljuk őket olvasóink figyelmébe. Azoknak ajánljuk az alábbi kis válogatást, akik nem tudják kinek adják adójuk egy százalékát vagy egyszerűen még soha nem éltek ezzel a lehetőséggel.

Környezetvédelem:
Ökotárs Alapítvány (adószám: 18062427-1-41)
www.okotars.hu

Az Ökotárs a hazai civil környezetvédelem első professzionálisan működő intézménye, gyökerei a hazai zöldkultúra születésének pillanatáig nyúlnak vissza, a 90-es évek közepére. Működése mindenkor demokratikus, mindenki számára megismerhető és átlátható. Az Ökotárs adományozóként és forráselosztóként főleg azoknak a civil szervezeteknek és alapítványoknak segíti működését, melyek környezetvédelemmel, az ökológiai szemléletmód terjesztésével és helyi környezet-megóvási feladatokkal foglalkoznak. A felajánlott 1%-okat alapítványunk megduplázza, és civil szervezetek, környezetvédelmi célú programok támogatására fordítja. A korábbi években kapott 1%-os felajánlások felhasználásáról a szervezet weboldalán található további információ.

 

Kulturális örökségvédelem:
Szádvárért Baráti Kör (adószám: 19332338-1-05)
www.szadvar.hu

A Szádvárért Baráti Kör Magyarország egyik legnagyobb hegyi várának, Szádvárnak megmentésére 2006-ban indult civil kezdeményezés. Az alapítás óta eltelt több mint öt évben a Szádvárért Baráti Kör megtisztította a vár teljes területét, megtörtént a romok geodéziai felmérése, 2008 nyarától pedig folyamatosan zajlanak az állagmegóvó és régészeti munkák. 2009-ben a Város- és Faluvédők Szövetsége a civilszervezet eddigi munkáját Podmaniczky-díjjal ismerte el, 2010-ben a Magyar Köztársaság Belügyminisztériuma pedig Kós Károly-díjat adományozott egyesületnek.

 

Gyermektáboroztatás:
Bátor Tábor Alapítvány (adószám: 18107913-1-41)

www.batortabor.hu

A Bátor Tábor 2001 óta kínál élményterápiás programokat, daganatos és krónikusan beteg gyermekek és családjaik részére. Az elmúlt 13 évben, 5000 táborozó vehetett részt, olyan sikerélményt nyújtó programokban, amelyek jótékony hatással vannak önbizalmukra, a betegséghez való hozzáállásukra, és ezáltal gyógyulásukra. A Közép-Európában egyedülálló kezdeményezés varázsa 1900 önkéntesünk hihetetlen energiájának és nagylelkű támogatóinknak köszönhető. Az szja 1% felajánlásokból az alapítvány a táborozó beteg gyerekek számát fogja növelni.

 

Informatika:
FSF.hu Alapítvány (adószám: 18247806-1-13)
www.fsf.hu

Az FSF Alapítvány a szabad szoftverek népszerűsítésével és honosításával foglalkozik. Aktivistái végzik többek közt az OpenOffice.org/LibreOffice, a Firefox, a Thunderbird és az Ubuntu Linux szoftverek honosítását és a Hunspell helyesírás-ellenőrző szoftver fejlesztését. Ezeken túl az alapítvány számos konferenciát (Linux az Oktatásban, Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás) és projektet is gondoz, melyekről bővebb információ található weboldalukon.

 

Informatika, fogyatékosügy:
"Informatika a látássérültekért" Alapítvány (adószám: 18171776-2-42)
www.infoalap.hu

Alapítványunk eddig több ezer látássérült ember számára tette láthatóvá a világot számítógépek valamint képernyőolvasó és nagyító szoftverek adományozásával. Ma már a számítógép minden látássérült ember számára nélkülözhetetlen segítség a tanulásban, a munkában, a mindennapi életben. Folyamatosan honosítjuk és adományozzuk a vak emberek számára kifejlesztett képernyőolvasó szoftvereket, speciálisan felszerelt oktatótermünkben informatikai tanfolyamokat tartunk. Az 1%-os felajánlásokból befolyt összeget minden évben szoftverek és számítógépek adományozására fordítjuk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról