:

Szerző: Koi Tamás

2009. április 21. 13:21

Mindentudó hálózati médialejátszóval rukkolt elő a Netgear

Megkezdte legújabb otthoni médialejátszója forgalmazását a Netgear. A Digital Entertainer Elite az összes elterjedt médiafájl-formátumot és kodeket ismeri, csatlakozási formák egész arzenálját kínálja, valamint saját merevlemezzel is rendelkezik, így akár hálózati adattárként is befogható.

[HWSW] Megkezdte legújabb otthoni médialejátszója forgalmazását a Netgear. A Digital Entertainer Elite az összes elterjedt médiafájl-formátumot és kodeket ismeri, csatlakozási formák egész arzenálját kínálja, valamint saját merevlemezzel is rendelkezik, így akár hálózati adattárként is befogható.

A Digital Entertainer Elite-be alapkiépítésben egy 500 gigabájtos, 3,5 hüvelykes HDD-t épít a gyártó, amennyiben a háttértár kapacitása idővel kevésnek bizonyulna, a felhasználó könnyűszerrel kicserélheti egy nagyobb példányra. Az asztali szórakoztatócentrumhoz külseje alapján is jól illeszkedő berendezés természetesen nem csak a saját adattárolójáról képes lejátszani a médiatartalmakat, hanem a hálózaton megosztott fájlokat is eléri, illetve saját, helyben tárolt állományait is képes megosztani, azaz médiaszerverként is működik.

Az eszköz maximum 100 megabit/másodperces sávszélességű Fast Ethernet, vagy akár 300 Mpbs elméleti sávszélességet biztosító pre-802.11n WLAN-kapcsolattal csatlakozik a hálózathoz -- ha a Digital Entertainer Elite internethozzáférését engedélyezték, a készülék PC közbeiktatása nélkül képes a YouTube-videókat streamelni, a Flickr-en tárolt fotókat megjeleníteni, internetes rádiókat megszólaltatni, valamint podcastokat, rss-feedeket kezelni.

A Netgear új otthoni hálózati médialejátszója csatlakozók teljes arzenálját kínálja a szórakoztatóközpont számára, a hátulján HDMI-kimenet (melyen keresztül az SD-tartalmak felkonvertálása is támogatott), kompozit, S-Video, SCART valamint komponens kimenet is található, emellett koaxiális és optikai S/PDIF hangkimenetet is elhelyeztek a készüléken a sztereó RCA csatlakozó mellett. A készülékre két USB-kapu is került, egyik az előlapon, másik a hátlapon található -- ehhez további külső adattárolók (pendrive, külső merevlemez, integrált flashmemóriás médialejátszó stb.) csatlakoztathatók.

A Digital Entertainer Elite a fájlformátumok és kodekek terén sem készteti kompromisszumra a vásárlókat. A bőséges kompatibilitási listából érdemes kiemelni az MKV és MP4 videofájl-formátumokat vagy az AAC és FLAC hangformátumokat. A teljes lista megtalálható a termék weboldalán.

A Netgear Digital Entertainer Elite világpiaci forgalmazása tegnap kezdődött. A készülék ára egyelőre csak dollárban ismert: a tengerentúlon 399 dollárt kérnek a rendszerért cserébe.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.