:

Szerző: Bányai György

2009. március 6. 16:21

Az OCZ netbookot is kínál "csináld magad" készletben

Az OCZ a netbookok között is megvetette a lábát sajátos, csináld magad készletével. A gyártó már kapható noteszgép-csomagjához hasonlóan a Neutrino netbook részegységei is szabadon variálhatók.

[HWSW] Az OCZ a netbookok között is megvetette a lábát sajátos, csináld magad készletével. A gyártó már kapható noteszgép-csomagjához hasonlóan a Neutrino netbook részegységei is szabadon variálhatók.

Az OCZ vadonatúj netbookja, a Neutrino abban különbözik a piacon ma megvásárolható többi netbooktól, hogy a végleges konfigurációval kapcsolatban a felhasználó dönthet. A CeBIT-en bejelentett gép üresen érkezik, a vázba a vásárló külön vásárohatja meg a háttértárolót és a memóriát.

A Neutrino fekete, 1,3 megapixeles webkamerával rendelkező gépháza alaphelyzetben 1,6 gigahertzes Intel Atom N270 processzoros, 945GSE lapkakészletes alaplapot tartalmaz, felette pedig egy 10 hüvelykes, 1024x600 képpontos kijelzőt. Az alaplapról két USB-kapu, egy VGA-kimenet, egy hálózati LAN-aljzat, valamint egy kártyaolvasó jut el a burkolatig, de a Neutrino vezeték nélküli hálózatiu csatolót sem nélkülözi.

A gép áramellátásáról 4400 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, és Ubuntu Linux, vagy a Windows XP otthoni változatával is rendelhető. Az üres netbook maximum 2 gigabájtyi rendszermemóriát fogadhat, a merevlemezek mellett pedig SSD-t is, ilyet a gyártó is kínál a készlethez, mely 250 gigabájtnyi adatot nyelhet el. A csomag áráról a gyártó nem nyilatkozott.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.