Szerző: zimi

2008. november 5. 14:53

Alacsony költségekkel kecsegtet a Xerox új, kiemelt színminőségű nyomtatója

Olyan kisvállakozásokat céloz az új, négybites színmélységű színes lézernyomtató, melyek maguk állítják elő marketinganyagaikat és ügyelnek költségeikre.

[HWSW] Olyan kisvállakozásokat céloz az új, négybites színmélységű színes lézernyomtató, melyek maguk állítják elő marketinganyagaikat és ügyelnek költségeikre.

Az új Xerox Phaser 6280 fő erényeként a kiemelkedő színhűséget és a kellékanyag-takarékosságot emeli ki a gyártó. A közlemény szerint a Phaser 6280 képességeit azok a cégek tudják leginkább kihasználni, amelyek maguk állítják elő nyomtatott kommunikációs anyagaikat. A színek használata ma már elengedhetetlen a nyomtatott kommunikációban, viszont a kis példányszámú megrendelések nyomdailag nem teljesíthetők, ezt a hézagot igyekszik kitölteni az új modell.

A Phaser 6280 nyomtató 25 színes vagy 30 fekete-fehér oldalt nyomtat percenként. 600x600x4 dpi-s felbontással dolgozik, azaz egy elemi ponton belül tizenhatféle árnyalatot képes előállítani. Erre alapozva a gyártó kiváló képminőséget ígér, "Pantone-hű" színekkel és Adobe Postscript 3-emulációval.

Xerox Phaser 6280

A takarékosság zálogát ezúttal egy újonnan kifejlesztett festékanyagban, az Emulsion Aggregation High-Grade tonerében látja a Xerox, a közlemény szerint ezzel az egy lapra eső festékfogyasztás kevesebb, mint hagyományos kellékanyagok használata esetén. Másik tényezőként a nagykapacitású nyomtatópatronokkal számolhatunk, ezekkel akár 7000 fekete-fehér, illetve 5900 színes oldalt nyomtatható. Sajnos a közlemény nem bocsátkozik számszerű részletekbe a piszkos anyagiakat illetően, így egyelőre nem tudjuk, hogy ez a megtakarítás milyen mérvű lehet.

A Phaser 6280 256 megabájt memóriával és 400 MHz-es processzorral rendelkezik, havi maximális terhelhetősége 70000 oldal. Az első nyomatot 10 másodpercen belül ígéri az ismertető. A Phaser 6280 alapkiépítésben egyetlen hagyományos, 250 lapos papírtálcát tartalmaz, amely többféle nyomathordozót kezel, beleértve az etiketteket, a névjegykártyákat és borítékokat is. A készülék kétoldalas, illetve hálózati nyomtatásra képes verzióban is kapható, emellett megfelel az Energy Star szabványnak. Az új Phaser 6280 modellek ára és elérhetőségük pontos időpontja még nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról