Szerző: Bányai György

2008. november 5. 14:19

Két kijelzővel szerelt noteszgép érkezik a Fujitsutól

A noteszgépek előállítói sokszor olyan furcsasággal látják el friss termékeiket, melyek haszna gyakran megkérdőjelezhető. A Fujitsu N7010 egy második kijelzővel próbál egyedi lenni, ami a normál kijelző és a billentyűzet között foglal helyet.

[HWSW] A noteszgépek előállítói sokszor olyan furcsasággal látják el friss termékeiket, melyek haszna gyakran megkérdőjelezhető. A Fujitsu N7010 egy második kijelzővel próbál egyedi lenni, ami a normál kijelző és a billentyűzet között foglal helyet.

A Fujitsu legújabb asztaligép-helyettesítő noteszgépe első ránézésre teljesen hétköznapi készülék, ám a tekintet hamar ottragadhat a billentyűzet felett található, a gép kikapcsolt állapotában könnyen egy második tapipadnak tűnő téglalapon. E téglalap azonban egy érintésérzékeny, négyhüvelykes kijelző, mely a szélesvásznú, 16 hüvelykes, 1366x768 képpontos megjelenítő és az egyébként szokásos gyorsgombok válláról szeretne terhet levenni.

Fujitsu N7010

E 960x544 képpontos színes kijelzőt a Fujitsu gyorsgombok helyének (15 is elfér ezekből), illetve gyakran használt alkalmazások ikonjainak gyűjtőhelyének szánta, de helyet adhat még a médialejátszó kezelőgombjainak is. Az 1500 dolláros notesz mai technikai szintet képvisel, belül 2,23 gigahertzes Core 2 Duo P8400 processzor dohog, melyet 256 megabájtos ATI Radeon HD 3470 videovezérlő is megtámogat.

Fujitsu N7010

A Fujitsu N7010 Blu-ray meghajtót is tartalmaz, háttértárolóként pedig hagyományos merevlemez áll szolgálatba, melynek kapacitása 320 gigabájt. Az N7010 memóriája négy gigabájtig bővíthető. A nagyméretű gépház számos csatlakozónak ad helyet, melyek között HDMI- és VGA-kimenetet, Memory Stick, valamint SD kártyaváltozatokkal szót értő kártyaolvasót, négy USB 2.0 kaput, eSATA és FireWire portokat, valamint egy LAN aljzatot találhatunk, mely utóbbit helyettesítheti a gépbe épített 802.11 a/g/n szabvány szerint üzemelő Wi-Fi adapter.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.