Szerző: Bányai György

2008. november 5. 14:19

Két kijelzővel szerelt noteszgép érkezik a Fujitsutól

A noteszgépek előállítói sokszor olyan furcsasággal látják el friss termékeiket, melyek haszna gyakran megkérdőjelezhető. A Fujitsu N7010 egy második kijelzővel próbál egyedi lenni, ami a normál kijelző és a billentyűzet között foglal helyet.

[HWSW] A noteszgépek előállítói sokszor olyan furcsasággal látják el friss termékeiket, melyek haszna gyakran megkérdőjelezhető. A Fujitsu N7010 egy második kijelzővel próbál egyedi lenni, ami a normál kijelző és a billentyűzet között foglal helyet.

A Fujitsu legújabb asztaligép-helyettesítő noteszgépe első ránézésre teljesen hétköznapi készülék, ám a tekintet hamar ottragadhat a billentyűzet felett található, a gép kikapcsolt állapotában könnyen egy második tapipadnak tűnő téglalapon. E téglalap azonban egy érintésérzékeny, négyhüvelykes kijelző, mely a szélesvásznú, 16 hüvelykes, 1366x768 képpontos megjelenítő és az egyébként szokásos gyorsgombok válláról szeretne terhet levenni.

Fujitsu N7010

E 960x544 képpontos színes kijelzőt a Fujitsu gyorsgombok helyének (15 is elfér ezekből), illetve gyakran használt alkalmazások ikonjainak gyűjtőhelyének szánta, de helyet adhat még a médialejátszó kezelőgombjainak is. Az 1500 dolláros notesz mai technikai szintet képvisel, belül 2,23 gigahertzes Core 2 Duo P8400 processzor dohog, melyet 256 megabájtos ATI Radeon HD 3470 videovezérlő is megtámogat.

Fujitsu N7010

A Fujitsu N7010 Blu-ray meghajtót is tartalmaz, háttértárolóként pedig hagyományos merevlemez áll szolgálatba, melynek kapacitása 320 gigabájt. Az N7010 memóriája négy gigabájtig bővíthető. A nagyméretű gépház számos csatlakozónak ad helyet, melyek között HDMI- és VGA-kimenetet, Memory Stick, valamint SD kártyaváltozatokkal szót értő kártyaolvasót, négy USB 2.0 kaput, eSATA és FireWire portokat, valamint egy LAN aljzatot találhatunk, mely utóbbit helyettesítheti a gépbe épített 802.11 a/g/n szabvány szerint üzemelő Wi-Fi adapter.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról