Szerző: Bányai György

2008. november 4. 10:45

Az Asus a hétvégén új zászlóshajót állított az üzleti noteszgépei élére

Az Asus 14,1 hüvelykes, szélesvásznú kijelzővel szerelt modellt állított az üzleti felhasználásra szánt notebook-sorozatának élére. Az öltönyös stílusban, sallangoktól, krómcsíkoktól mentes, elegáns, szürke gépházban érkező ASUS B80A négyféle (T9400, T5850, P8600, P7350) Core 2 Duo processzorral rendelhető.

[HWSW] Az Asus 14,1 hüvelykes, szélesvásznú kijelzővel szerelt modellt állított az üzleti felhasználásra szánt notebook-sorozatának élére. Az öltönyös stílusban, sallangoktól, krómcsíkoktól mentes, elegáns, szürke gépházban érkező ASUS B80A négyféle (T9400, T5850, P8600, P7350) Core 2 Duo processzorral rendelhető.

A B80A 1 gigabájtnyi munkamemóriával érkezik, mely akár 4 gigabájtig is bővíthető. Háttértárként hagyományos, SATA-csatolóval ellátott merevlemezt kapunk, melynek kapacitását 160 és 320 gigabájt között szabhatjuk meg, de a 250 gigabájtos kapacitásúból igény szerint 7200 percenkénti fordulaton üzemelő változat is választható. A hatcellás akkumulátorral szerelt ASUS B80A rendelkezik optikai meghajtóval, mely kétrégtegű DVD-k írására is alkalmas.

A vezetékes Ethernet-port mellett Bluetooth 2.1 adóvevő és vezeték nélküli hálózati csatoló is a kapcsolattartás szolgálatába állhat, utóbbi a 802.11 b/g/n szabványok szerinti sebességen üzemelhet. Az 1440x900 képpontos kijelző felett található webkamera 1,3 megapixeles felbontású, mely kielégítheti a videokonferenciák által támasztott igényeket. A LED háttérvilágítással ellátott billentyűzet korlátozottan vízálló, a véletlenül ráömlött italok a gépben fél deciliterig nem okoznak kárt.

Asus B80A

A B80A-ban természetesen az adatok is biztonságban vannak, erről ujjlenyomat-azonosító és TPM chip is gondoskodik. A 2,46 kilogrammos, 34,1x24,5x3,7 centiméteres, HDMI-kapuval is felszerelt B80A a Windows Vista Home Basic, Premium, Business és Ultimate változataival egyaránt rendelhető majd, egyelőre ismeretlen fogyasztói áron és időponttól, utóbbi két adatra (és további technikai részletekre) nem tért ki a szűkszavú bejelentés.

Idén több mint hatmillió noteszgépet adna el Európában az Asustek, mely az elmúlt másfél évben leginkább Eee márkanevű olcsó megoldásaival -- elsősorban netbookokkal -- harcolt ki magának világszerte figyelmet. A cég árbevétele ezzel együtt elérheti az ötmilliárd dollárt -- ez a tavalyi évhez képest szintén jelentős, mintegy 30 százalékos növekedést jelent majd.

Eric Chen, az Asustek Computer európai marketingrészlegének vezetője a tajvani lapnak elmondta, hogy a cég idén 40 százalékkal több notebookot szállít az európai piacra, mint tavaly, a teljes volumen így év végéig eléri majd a 3,5 milliós darabszámot. A cég ezzel együtt a várakozások szerint idén 2,5 millió Eee PC-t értékesít az EMEA-régióban -- ott, ahol tavaly év végén még csak elvétve lehetett netbookot vásárolni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról