Szerző: zimi

2008. október 30. 15:49

Ha nagyban gondolkodunk: kapható az Epson Discproducer PP-100 CD/DVD-sokszorosító és nyomtató

Itthon is elérhető az Epson CD/DVD-sokszorosító rendszere, mely teljesen automatikusan gyártja le a rá bízott projekteket, égetéstől a fotóminőségű címkézésig. A Discproducer PP-100 a gyártó első olyan terméke, mellyel ezen a piacon jelentkezik.

[HWSW] Itthon is elérhető az Epson CD/DVD-sokszorosító rendszere, mely teljesen automatikusan gyártja le a rá bízott projekteket, égetéstől a fotóminőségű címkézésig. A Discproducer PP-100 a gyártó első olyan terméke, mellyel ezen a piacon jelentkezik.

A belépőszinten elérhető CD/DVD-nyomtató megoldásokról összehasonlító tesztünkben olvashattak, egyedi, vagy napi néhány darabos igények esetében ezek az univerzális kisirodai nyomtatók jó megoldást jelentenek. Nagyobb, de még nem gyári volumen esetében ez a megoldás már nem gazdaságos és nem is elég robusztus, sokkal megfelelőbb egy automatikus, a feladatot önállóan ellátni képes lemez sokszorosító és feliratozó rendszer bevezetése. Ezt a piacot célozza az Epson legújabb Discproducer PP-100 is, mely októbertől már itthon is elérhető.


Első fecske az Epsontól: Discproducer PP-100

Irodaképes, kompakt ipari robotként jellemezhető az Epson újdonsága, melyben egyesíti a robotépítés és a tintasugaras fotónyomtatás terén szerzett tapasztalatait. Egyszerre 100 nyers vagy már megírt lemezt tárazhatunk be a készülékbe, mely emberi beavatkozás nélkül dolgozza fel a nyersanyagot, kiírja a kívánt adattartalmat majd rányomtatja a fotóminőségű címkét. A robot a gyártó AcuGrip technológiáját alkalmazza a lemezek megragadásához és mozgatásához, hogy mindig egyszerre csak egy média kerüljön a meghajtóba illetve a nyomtatótálcába.

[+] Korongozó - olcsó CD/DVD-nyomtatók tesztje

Az írás és festés párhuzamosan zajlik. Mivel a nyomtatómű teljesítménye 45 lemez percenként, az önálló és automatikus módban elérhető teljesítményt inkább az égetőmű limitálja, mely 30 koronggal készül el ugyanennyi idő alatt. Hat különálló, nagy kapacitású tank gondoskodik arról, hogy a munkát ne kelljen túl gyakran megszakítani, egyetlen töltet mintegy 1000 lemezcímke kinyomtatására elegendő.

A készülék működés közben folyamatosan monitorozza a tintamennyiséget, meggátolva, hogy tinta hiányában selejtet állítsunk elő. A mindössze 37,7 centiméter széles berendezés egy irodai polcon is elhelyezhető, a robotkar a kész lemezeket úgy helyezi el, hogy eltávolításukhoz fel sem kell nyitni a készülék borítását. Nagyobb vállalkozások, kreatív ügynökségek és szoftvergyártók vehetik hasznát az irodai robotnak -- ha meg tudják fizetni. A PP-100 ára kevéssel bruttó egymillió forint felett jár, hálózatos változatát az idei év végére ígérik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról