Szerző: Bányai György

2008. október 22. 12:02

Még a nehéz időkben is gondol a luxusmobilt vásárlókra a Motorola

A válságos időkben a méregdrága mobiltelefonok piacában lát fantáziát a Motorola, ide érkezik decemberben a cég Aura luxuskészüléke. A mobil exkluzív külseje kör alakú kijelzőt zár magába, a nyitómechanizmusnak pedig felületkezelt, csapágyazott fogaskerekek is részei.

[HWSW] A válságos időkben a méregdrága mobiltelefonok piacában lát fantáziát a Motorola, ide érkezik decemberben a cég Aura luxuskészüléke. A mobil exkluzív külseje kör alakú kijelzőt zár magába, a nyitómechanizmusnak pedig felületkezelt, csapágyazott fogaskerekek is részei.

A Motorola új Aura mobiljának alapjait a 2001 decemberében bemutatott, a mai napig egyedinek számító V70 adta, melynek dizájnját különleges technikai tartalommal, és rendívül nemes anyagokkal képzelték újra. Az Aura l két részből áll, csukott helyzetben a kijelzőt tartalmazó felső rész éppúgy takarja a billentyűzetet, mint ahogy azt egy szétcsúsztatható, vagy egy szétnyitható mobilnál láthatjuk, de itt e kijelzőt tartalmazó rész nem elcsúsztatható vagy kinyitható, hanem a a V70-hez hasonlóan el kell forgatni.

A Motorola Aura rozsdamentes burkolata több olyan részletet is tartalmaz, melyek közül egy is elég lenne ahhoz, hogy ámulatba ejtsen, ilyen az 1,55 hüvelykes, kör alakú kijelző is. A 16 millió színű, 300 dpi felbontású megjelenítő körül a lehető legkisebb a keret, hangsúlyozva azt, hogy nem csak az alakja egyedi. A kijelző mögött igen komoly, 50-55 Rockwell keménységű, csapágyazott fogaskerék-rendszer található, mely azt is lehetővé teszi, hogy felnyitáskor a kijelző ne forduljon az azt körülvevő kerettel. E bonyolult nyitómechanizmus a gyártó állítása szerint százezer nyitást-csukást is elvisel meghibásodás nélkül.

Motorola Aura

A kijelzőt és a beépített, H.264 videofelvételre is alkalmas, két megapixeles, fixfókuszos kamerát a rozsdamentes burkolattal és az alumínium billentyűzettel teljes összhangban álló 62 karátos zafírüveg védi, mely ellenáll a karcoknak. A sztereó Bluetooth-adóvevővel ellátott telefon fejlett médialejátszót is tartalmaz, mely a beépített két gigabájtnyi tárterületről játszhatja le a zeneszámokat. Sajnos az Aura az adatátvitel terén nem remekel, a maximális elérhető sebesség az EDGE.

A 47,6x96,87x18,55 milliméteres, 141 grammos Motorola Aura 810 mAh kapacitású akkumulátora a gyártó értékei alapján négyszáz órányi készenlétet tesz lehetővé, a beszélgetési idő pedig 7,3 óra is lehet. A kétezer dolláros telefon decemberben érkezik a boltok polcaira, de semmiképp ne keressük a szolgáltatók akciós ajánlatai között.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról