:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. október 17. 15:23

Belépett az üzletiszolgáltatás-menedzsment termékek piacára a Novell

Felvásárolja az üzleti szolgáltatások menedzselésére szolgáló szoftverek fejlesztésére szakosodott Managed Objects vállalatot a Novell. A nem nyilvános értékű készpénzes ügylet előreláthatóan a Novell első pénzügyi negyedévében zárul le, ami 2008 végét vagy 2009 legelejét jelenti.

[HWSW] Felvásárolja az üzleti szolgáltatások menedzselésére szolgáló szoftverek fejlesztésére szakosodott Managed Objects vállalatot a Novell. A nem nyilvános értékű készpénzes ügylet előreláthatóan a Novell első pénzügyi negyedévében zárul le, ami 2008 végét vagy 2009 legelejét jelenti.

Az 1997-ben alapított Managed Objects olyan szoftvereket fejleszt, amelyek összerendelik a vállalatok által használt technológiákat, alkalmazásokat és az üzleti szolgáltatásokat, és azokat képesek egységes nézetben megjeleníteni, így mind az informatikai, mind az üzleti vezetők átfogóbb képet kaphatnak arról, hogy informatikai rendszerük hogyan biztosítja azokat. A területen a Managed Objects -- illetve most már a Novell -- versenytársai olyan cégek mint az IBM, a HP, vagy a BMC, illetve a kisebb szállítók közül a Compuware és a FireScope.

A Managed Objects a Novell rendszerfelügyelettel foglalkozó üzletágába olvad be. A Novell már régóta kínál olyan megoldásokat, amikkel az informatikai infrastruktúra menedzselhető a hardverek és a rajtuk futó szoftverek szintén. A Managed Objects beolvasztásával ezt most újabb szintre, az üzleti szolgáltatások szintjére emelheti a cég. Az akvirált cég portfóliója tehát teljesen kiegészíti a Novell korábbi kínálatát. A legutóbbi lezárt negyedévben a Novell 47 millió dolláros forgalmat bonyolított rendszer- és erőforrásfelügyeleti termékekből, szolgáltatásokból, ami az összbevétel ötöde.

A Managed Objects termékei kiegészítik és tovább bővítik a Novell meglévő felügyeleti megoldásait a rugalmas szolgáltatás-modellezéssel, konfigurációs adatbázissal (CMDB), elemzési megoldásokkal illetve egyedi vizualizációs megoldásokkal. A felhasználók modellezhetik, hogy az informatikai beállítások hogyan biztosítják az üzleti szolgáltatások működését, valamint olyan megjelenítéseket és vezérlőpultokat hozhatnak létre, amelyek rávilágítanak az informatika és az üzleti szolgáltatások kapcsolódási pontjaira.

A Managed Objects akvirálásával a Novell prominens ügyfélkörre is szert tett, a cég vásárlói és felhasználói közé tartozik a BNP Paribas, a JPMorganChase, a UBS, illetve az Egyesült Államok határőrsége és vámhivatala is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.