:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. szeptember 10. 13:50

Partnerkapcsolatok terén erősít a Sun Microsystems

A partnerkapcsolatok erősítésének éve lesz az idei a Sun Microsystems hazai leányvállalatánál -- hangzott el a társaság mai sajtótájékoztatóján. Az anyavállalat botladozása ellenére tavalyi pénzügyi évet remek eredményekkel záró cég a 2009 júniusáig tartó időszakban továbbra is kétszámjegyű bevétel- és nyereségnövekedést vár, ennek elérésében a partnerekre nagyobb szüksége lesz, mint valaha.

[HWSW] A partnerkapcsolatok erősítésének éve lesz az idei a Sun Microsystems hazai leányvállalatánál -- hangzott el a társaság mai sajtótájékoztatóján. Az anyavállalat botladozása ellenére tavalyi pénzügyi évet remek eredményekkel záró cég a 2009 júniusáig tartó időszakban továbbra is kétszámjegyű bevétel- és nyereségnövekedést vár, ennek elérésében a partnerekre nagyobb szüksége lesz, mint valaha.

Fejlesztés, oktatás, ösztönzés

A partnerkapcsolatok megerősítésének legfőbb célja, hogy a Sun a hagyományos ügyfélkörén (pénzügyi szektor, távközlés) túlra is terjeszkedjen. A vállalat kínálatában viszonylag frissnek számító x86-os szervereket, illetve az év elején megszerzett MySQL nyílt forrású adatbázist a Sun nem csak a legnagyobb vásárlóinak, hanem a hazai kis- és középvállalatoknak is sikeresen szeretné értékesíteni, ehhez azonban szükség lesz új partnerekre is.

Strausz János partnerkapcsolati vezető szerint a 2009-es pénzügyi évben a Sun komoly partnerhálózati fejlesztésekbe fog. Növelni kívánják a partnerek számát, a meglevőeket pedig különféle ösztönzőprogramokkal próbálják meg még jobb teljesítményre sarkallni. Strausz kiemelte, hogy az árkedvezmények mellett komoly oktatási és kereskedelmi támogatásra is számíthatnak a partnerek. A Sun magyar bevételeinek több mint harmada már ma is partnereken keresztül folyik be, két év alatt ezt 50 százalékra kívánja növelni a cég.

Új területeken

Hernádi József, a Sun Microsysems magyarországi vezetője elmondta, a cég jelentős növekedést vár az x86-os szerverektől. Ebben a szegmensben a Sun ma még nem jelentős szereplő, hazai piaci részesedése százalékban kifejezve egyszámjegyű, a növekedési lehetőség tehát adott. A tavalyi évben a Sun épp a szerverek területén érte el a legnagyobb növekedést, az eladások 20 százalékkal ugrottak meg egy stagnáló-közeli piacon.

[+] Új Xeon-szerverekkel bővíti kínálatát a Sun Microsystems

A Sun x86-os gépei 60 napos "try and buy" konstrukcióban is kaphatók, vagyis vásárlás előtt kipróbálhatók. Ez az akció már ma is rendkívül sikeres, több tucat olyan új ügyfelet szerzett így a cég -- tudtuk meg Polner Tamás marketing-vezetőtől. Az x86-os szerverek értékesítésre a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektet a Sun, partnerei segítségével elsősorban új vevőket, kis- és középvállalatokat megcélozva.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.