Szerző: Bodnár Ádám

2008. augusztus 7. 15:49

Eddigi legjobb évét zárta a Sun Microsystems magyarországi leányvállalata

Magyarországon nincs nyoma a Sun Microsystems globálisan mutatott gyenge teljesítményének, a vállalat itthon minden eddiginél jobb évet zárt. A magyar leány forgalma 11 százalékkal, nyeresége 27 százalékkal emelkedett, ezzel a régióban az egyik legerősebb teljesítményt mutatta fel.

[HWSW] Magyarországon nincs nyoma a Sun Microsystems globálisan mutatott gyenge teljesítményének, a vállalat itthon minden eddiginél jobb évet zárt. A magyar leány forgalma 11 százalékkal, nyeresége 27 százalékkal emelkedett, ezzel a régióban az egyik legerősebb teljesítményt mutatta fel.

A most zárult pénzügyi évnek teljesen szinte új vezetői gárdával futott neki a Sun Microsystems Magyarország, ahonnan 2007-ben számos szakember követte Hegedüs Gábort a HP-hoz. Hernádi József és csapata azon rácáfolt azokra a kétkedőkre, akik szerint a vezetők távozásával a Sun teljesítménye megbicsaklik. "A téli hónapok alatt számos terület új vezetőt kapott. Ezen emberek széleskörű piaci ismerete újabb lendületet adott a Sun Magyarország kereskedelmi csapatának, így a következő pénzügyi évben még nagyobb növekedést várunk" -- mondta Hernádi József, aki kiemelte, hogy a globális leépítések ellenére itthon nőtt a létszám.

Bár sokan beszélnek a hazai szerverpiac megtorpanásáról, a Sunnál pont a szerverértékesítés bővült a legnagyobb ütemben, az árbevétel növekedése megközelítette a 20 százalékot. Ennek hátterében az amúgy is pezsgő pénzügyi szektorban mutatott jó teljesítmény áll -- a Sun a bevételi tervének több mint kétszeresét érte itt el. A Fujitsuval közösen fejlesztett Sun Fire M-sorozatú nagyvállalati kiszolgálók, illetve a masszív párhuzamos végrehajtásra kialakított, energiahatékony Sun Fire T-sorozatú gépek kimondottan jól teljesítettek, de az x86-os kiszolgálók eladásai is 20 százalékkal bővültek -- tudtuk meg Polner Tamás marketing-igazgatótól. Utóbbi gépekkel a Sun számos új ügyfelet szerzett.

A szolgáltatási terület 15 százalékkal növekedett, amelyen belül az oktatás fejlődött a legjobban -- a tavalyi évhez képest 30 százalékos növekedés a minősített Java-programozói tudás és a képzett informatikai szakemberek iránti piaci igényt bizonyítja. A Managed Services terület a 19 százalékos növekedésével a szolgáltatási terület másik húzóágazata volt.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.