:

Szerző: Bányai György

2008. szeptember 9. 13:10

A Sony hatalmas, 18,4 hüvelykes kijelzővel szerelt Full HD noteszt jelentett be

A Sony markáns stílusjegyeit legújabb, hatalmas, 18,4 hüvelykes kijelzővel ellátott noteszgépén is tévedés nélkül ismerhetjük fel. A stílusos notesz leginkább fotók és videoanyagok szerkesztésével foglalkozó felhasználók számára készült.

[HWSW] A Sony markáns stílusjegyeit legújabb, hatalmas, 18,4 hüvelykes kijelzővel ellátott noteszgépén is tévedés nélkül ismerhetjük fel. A stílusos notesz leginkább fotók és videoanyagok szerkesztésével foglalkozó felhasználók számára készült.

A Sony 18,4 hüvelykes Vaio type A noteszgépe alkalmas a Full HD tartalmak megjelenítésére, LED-es megjelenítője ennek megfelelően 1920x1080 képpontból áll. A nagyméretű kijelző alatt 2,53 gigahertzes Core 2 Duo T9400 processzor található, mely akár négy gigabájtnyi rendszermemóriából és két darab 250 gigabájtos merevlemezből is dolgozhat. Optikai meghajtóként egy hagyományos DVD-író csak szégyenkezne a beltérben, helyette egy Blu-ray égetőmű teljesít szolgálatot.

A két beépített merevlemez a külső tárolók mellett egy eSATA portra csatlakoztatott meghajtóval is kiegészíthető, egyéb perifériák pedig három USB 2.0 portra, vagy a Sonytól elvárt FireWire kapura is köthetők. A Vaio type A a megszokott SD/SDHC, illetve Memory Stick kártyarések mellett Compact Flash (UDMA) változatokkal szót értő olvasóval is rendelkezik, ebből tisztán látszik, hogy a gyártó azoknak szánja a háromezer dolláros noteszt, akik komolyabb tükörreflexes gépvázzal örökítik meg a fotózandó eseményeket.

A portok és kimenetek után kutatva a 437,2x288,9x36,9 milliméteres, közel négy kilogrammos gépház oldalán a fentebb említett USB és FireWire kapuk mellett hang ki- és bemenetek, VGA- és HDMI-kimenet is megtalálható. A fotós és videókkal kapcsolatos feladatok ellátását előtelepített Adobe alkalmazások könnyítik, e csomag igen sok alkotót számlál, megtalálható benne a Photoshop Lightroom 2, a Photoshop Elements 6, az Image Data Converter, valamint a Picture Motion Browser is. A gépet Windows Vista operációs rendszer Home Premium változatával szállítja a gyártó a hónap végétől.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.