:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. július 16. 12:43

Látványos gyorsulást ígér a 2009-es Norton-generáció

A Symantec kiadta népszerű a Norton Internet Security és a Norton Antivirus 2009-es verzióinak nyilvános bétaváltozatait, amelyek ingyen letölthetők a vállalat weboldaláról .

[HWSW] A Symantec kiadta népszerű a Norton Internet Security és a Norton Antivirus 2009-es verzióinak nyilvános bétaváltozatait, amelyek ingyen letölthetők a vállalat weboldaláról.

A cég mindkét új termék kapcsán a megnövekedett sebességet emelte ki, mint a legfontosabb újdonságot. A Symantec szoftvereit korábban számos kritika érte amiatt, mert lassúak, nehézkesek, ráadásul a rendszerigényük is túlzott. Ennek következtében a cég ügyfeleket vesztett, akiket sikerrel csábítottak el a gyorsabb megoldások, mint amilyen az ESET NOD32. A visszajelzések és a piaci tendeciák alapján a biztonsági termékeknél a felhasználók számára a sebesség a siker kulcsa tehát.

A Symantec álláspontja szerint egy biztonsági csomagnál a legfontosabb szempont a megfelelő védelem, minden más csak ezután következhet, a cég azonban a felhasználói visszajelzésekre reagálva most a teljesítményt helyezte a fejlesztések fókuszába. A cég ígérete szerint a teljesen új architektúrára épülő, 2009-es Norton Internet Security és az Antivirus jóval hamarabb feltelepülnek az az elődöknél, gyorsabban indulnak, sebesebben ellenőrzik a fájlokat, és kevesebb memóriát és processzoridőt is foglalnak. A felhasználókat a szoftverek tájékoztatják arról, az egyes biztonsági funkciók mennyi erőforrást kötnek le, bizonyos feladatokat a termékek képesek úgy ütemezni, hogy a PC üresjárata idején fussanak.

Jody Gibney termékmenedzser szerint az új termékek valódi áttörést hoznak a teljesítmény és erőforrás-foglalás területén, a Norton Internet Security 2009 például beéri 6 megabájt memóriával, ami nagyjából fele a 2008-as verzió memóriafoglalásának -- a Symantec saját felmérése szerint az ügyfelek 40 százalaléka még mindig 512 megabájt memóriával rendelkező PC-n futtatja a programot, ezért minden megsprórolt megabájtnak nagy jelentősége van.

A fájlok átvizsgálásának idejét az ún. Norton Insight technológiával rövidítik le a szoftverek. Az eljárás a felhasználók millióinál a heurisztikán alapuló motor már által átvizsgált állományokból kinyert statisztikák alapján egyszerűen átugorja azokat a fájlokat, amelyeket biztonságosnak minősít. A vállalat nagy hangsúlyt fektetett a gyorsan keletkező új kártevők elleni védekezésre is. Eddig a Symantec termékekhez nyolc óránként jelent meg szignatúra-frissítés, a 2009-es változatok esetében azonban ezeket folyamatosan adja ki a cég, ahogy a víruslabor elkészíti őket. Ezáltal lerövidíthető a kártevő megjelenése és a víruskereső frissítése közötti idő, amíg a gép sebezhető. A Symantec 5-15 perces frissítési időközt ígér.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:40

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.