:

Szerző: Bányai György

2008. április 30. 11:00

Az Alienware bemutatta az eddigi leggyorsabb noteszgépet

A legek PC-gyártója, a Dell tulajdonában levő Alienware újabb csúcsnotesszel lepte meg a játékosokat. Az Area-51 m17x mindent tartalmaz, amit noteszgépben el lehet képzelni, de olyan megoldásokkal is találkozhatunk, melyek leginkább asztali számítógépekben kivitelezhetőek.

[HWSW] A legek PC-gyártója, a Dell tulajdonában levő Alienware újabb csúcsnotesszel lepte meg a játékosokat. Az Area-51 m17x mindent tartalmaz, amit noteszgépben el lehet képzelni, de olyan megoldásokkal is találkozhatunk, melyek leginkább asztali számítógépekben kivitelezhetőek.

Az Alienware Area-51 m17x egy kifejezetten játékok futtatására tervezett, asztaligép-helyettesítő notebook. Hatalmas fizikai mérete és tömege nem teszi a leghordozhatóbb megoldássá, de a tervezők számára nem is ez volt az elsőszámú elérendő cél. Az Area-51 m17x három hűtőventilátorral, két merevlemezzel, SLI-grafikával, valamint akár Core 2 Extreme processzorral a legtöbbet hozza ki a noteszgép-felépítés által erősen behatárolt lehetőségekből. Csak reméljük, hogy átdolgozott hűtésnek köszönhetően nem reped meg a burkolat a tartós terhelés során, mert a gyártó korábbi termékei között erre sajnos volt már példa.

A notesz hatalmas belterében Core 2 Duo, vagy Core 2 Extreme processzorok dolgozhatnak, melléjük akár négy gigabájtnyi rendszermemória is szegődhet. A grafikus rész SLI-módba kötött GeForce videochipekből áll, amelyek akár GeForce Go 8800 GTX típusúak is lehetnek, ezek 1920x1200 képpontos, 17 hüvelykes kijelzőt hajtanak meg. A notesz akár két 500 gigabájtos merevlemezt is magába zárhat, melyek RAID tömbökve szervezve igyekehetnek elejét venni az adatvesztésnek. Az akkumulátor 12 cellás, de még így is csak egy órán keresztül képes a nagyfogyasztású részegységeket táplálni.

Alienware Area-51 m17x

A világítással is ellátott billentyűzettel szerelt gépház oldalán megbúvó optikai meghajtó 400 dolláros felárért akár kétrétegű Blu-ray író is lehet a hagyományos DVD-író helyett. A Windows Vista operációs rendszerrel érkező m17x május 28-tól kerülhet szállításra, az alapkonfiguráció ára 2950 dollár, de maximális kiépítés esetén könnyen elérhető a 6300 dolláros ármaximum is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.