HWSW

Frissült a Google Android fejlesztőkészlet

[eWeek] Tegnap frissített fejlesztőkészlet-változatot adott ki a Google a nyílt forrású Android mobil operációs rendszerhez. Az újabb verzió átdolgozott felülettel, animációkkal és plusz kodekekkel, illetve ezek támogatásával szélesíti a lehetőségeket.

[eWeek] Tegnap frissített fejlesztőkészlet-változatot [1] adott ki a Google a nyílt forrású Android mobil operációs rendszerhez. Az újabb verzió átdolgozott felülettel, animációkkal és plusz kodekekkel, illetve ezek támogatásával szélesíti a lehetőségeket.

A Google tavaly novemberben, egy verseny meghirdetésével együtt tette közzé a fejlesztői segédlet (SDK) első letölthető változatát. A frissített változatban egy új, szintén még fejlesztés alatt álló, animálódó felhasználói felület, multimédiás kodekek -- Ogg Vorbis, MIDI, XMF, iMelody, RTTTL/RTX és OTA audiotámogatás ! --, naprakész Eclipse plugin található meg. A nyílt fejlesztőkészlettel akár ingyen és villámgyorsan fejleszthetők mobilos alkalmazások a jövőben megjelenő androidos mobilokra.

Az SDK része egy emulátor is, mely különböző képességű, felbontású kijelzővel rendelkező mobilokat szimulálhat, így az is tesztelhető, hogy egy-egy elkészített program pontosan hogyan jelenik meg, működik a különböző stílusú telefonokon.

Az Android fejlesztését a Google által létrehozott Open Handset Alliance felügyeli. A szervezet egy nyílt szoftverinfrastruktúrát hozott létre, melyre egyszerűbb és gyorsabb az alkalmazások fejlesztése is. A Google-nél úgy vélik, a közös platform egyformán jó a mobilgyártóknak, a szolgáltatóknak, a fejlesztőknek és a felhasználóknak is.

Google Android emulátor

A vállalat több mint 33 céget állított a projekt mellé, a sorban telefongyártók (HTC, Samsung, Motorola, LG), szolgáltatók (T-Mobile, Sprint Nextel, NTT DoCoMo, Telefónica, Telecom Italia), illetve a mobil ökoszisztémában érdekelt egyéb cégek (eBay, Intel,Broadcom, Qualcomm, NVIDIA, Wind River) egyaránt megtalálhatók.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://code.google.com/android/download_list.html
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/35340/Google_Android_SDK_frissites_letoltes.html
Író: Ady Krisztián ()
Dátum: 2008. február 14. 13:07
Rovat: média & telekom