Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Futásidejű környezettel integrált fejlesztői eszköz: itt a JBoss Developer Studio

Bodnár Ádám, 2007. december 18. 10:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megjelent a JBoss Developer Studio, az első nyílt forráskódú, Eclipse-alapú, a szoftverfejlesztő eszközöket a futásidejű környezettel ötvöző fejlesztési környezet.

hirdetés
[HWSW] Megjelent a JBoss Developer Studio, az első nyílt forráskódú, Eclipse-alapú, a szoftverfejlesztő eszközöket a futásidejű környezettel ötvöző fejlesztési környezet.

A JBoss Developer Studio azt küszöböli ki, hogy különálló fejlesztési környezeteket kelljen összeépíteni. Ez lehetővé teszi mind a fejlesztők mind az informatikai részlegek számára, hogy a JBoss teljes megoldását egy egyszerű telepítéssel használatba vegyék. A megoldás, ami előre integrált, és felhasználásra kész funkcionalitást nyújt, a kiváló minőségű, Eclipse-alapú fejlesztői eszközöket használja, melyeket ezt megelőzően már nyílt forráskódú szoftverként elérhetővé tettek a JBoss.org weboldalon. Az augusztusi béta verzió megjelenése óta több mint 50 ezer példányban töltötték le az akkor még Red Hat Developer Studio nevű előzetest, ami nyilvánvalóan azt mutatja, hogy a fejlesztőket érdekli ez a megoldás.

"A JBoss Developer Studio a nyílt forráskódú köztesréteg-szoftvert a több platformos környezetekben könnyen fogyaszthatóvá, karbantarthatóvá, felhasználhatóvá, illetve támogathatóvá teszi" -- mondta Craig Muzilla, a Red Hat Middleware termékekért felelő alelnöke. "Ez a megoldás vonzó lesz a fejlesztők számára: hatékonyabban biztosítja, hogy a vállalatok a szoftvereiket jobban és gyorsabban, illetve nagyobb magabiztossággal fejleszthetik. Szerintünk a Developer Studio felgyorsítja majd a nyílt forráskódú szoftver terjedését a vállalatok körében az egész világon."

A JBoss Developer Studio magában foglalja az Eclipse eszközöket, az integrált JBoss Enterprise Application Platformot, és Red Hat Enterprise Linuxot is tartalmaz fejlesztési célra, valamint teljes hozzáférést biztosít a Red Hat Networkhöz. A Developer Studio olyan technológiák számára is biztosít eszközöket, mint a Java EE, JBoss Seam és AJAX, Hibernate és perzisztencia, JBoss jBPM, Struts és Spring IDE. A JBoss Developer Studio Windows és Linux platformokhoz is elérhető, az éves előfizetés ára 99 dollár, a támogatási szerződések azonban 3500 dollártól indulnak.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!