Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Már százezer számítógépet adott el idén Magyarországon a Fujitsu Siemens

Ady Krisztián, 2007. december 05. 14:54
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Eladta hazánkban százezredik számítógépét a Fujitsu Siemens Computers, azaz az első gyártó lett itthon, mely az értékesített mobil eszközök, noteszgépek, asztali PC-k és szerverek összesített számában átlépte egy év alatt ezt a mérföldkövet.

hirdetés
[HWSW] Eladta hazánkban százezredik számítógépét a Fujitsu Siemens Computers, azaz az első gyártó lett itthon, mely az értékesített mobil eszközök, noteszgépek, asztali PC-k és szerverek összesített számában átlépte egy év alatt ezt a mérföldkövet.

A százezredik konfigurációt, egy Amilo Li 1718-as noteszgépet a Westendben található Media Marktban vásárolta meg a 22 éves Varga Zsanett, akit Poros Gábor, a Fujitsu Siemens Computers Kft. ügyvezető igazgatója egy professzionális noteszgéppel ajándékozott meg. Az ajándék hasonlóképpen egy noteszgép volt, a Lifebook S6410 viszont csupán 1,6 kg tömegű, 13,3 hüvelykes kijelzője pedig LED-es háttérvilágítású.

A negatív hatások ellenére -- befolyásoló tényezők voltak a közszféra IT-költéseinek visszafogása, az asztali gépek piacának stagnálása, illetve az árszint 15-25 százalékos csökkenése -- a FSC hazai leánya sikeres évet zárhat. A szállítások darabszáma az előző évhez képest több mint 10 százalékkal növekedett, mely elsősorban éppen a noteszgépek sikerének köszönhető.

Poros Gábor ügyvezető igazgató és Varga Zsanett, a szerencsés
Poros Gábor ügyvezető igazgató és Varga Zsanett, a szerencsés vásárló

Az első félévben 58 ezer hordozható számítógépet értékesített itthon a Fujitsu Siemens Computers, míg asztali gépből e mennyiség körülbelül harmadát, 18 ezer darabot adtak el. Hasonlóan sikeres az adattárolási szegmens is, mely négyszerezte eladásait az előző évhez képest.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.