:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 30. 09:04

Megérkezett a Microsoft Exchange Server 2007 első javítócsomagja

Tegnap kiadta az Exchange Server 2007 első szervizcsomagját a Microsoft, amelyben az eddig felfedezett hibák javítása mellett néhány újdonság is helyet kapott. A felhasználók a Microsoft weboldaláról ingyen letölthetik a szoftvert.

[HWSW] Tegnap kiadta az Exchange Server 2007 első szervizcsomagját a Microsoft, amelyben az eddig felfedezett hibák javítása mellett néhány újdonság is helyet kapott. A felhasználók a Microsoft weboldaláról ingyen letölthetik a szoftvert.

Az SP1 legfontosabb újdonságai között található a Windows Vista és a jövő év elején érkező Windows Server 2008 támogatása, az integráció az Office Communications Server 2007-tel, a mobil eszközök eddiginél jobb kezelése, valamint új biztonsági szolgáltatások. Az új szervizcsomag részeként előre konfigurált Exchange ActiveSync házirendek is érkeznek, amelyek segítségével a felhasználók az eddiginél könnyebben tudják automatizálni a szinkronizációt, az autentikációt és a titkosítást.

Az Office Communications Server 2007-tel történő integrációnak köszönhetően az Exchange Server 2007 SP1 már nem csupán egyszerűen továbbítja a beérkező e-maileket, faxokat és hangposta-üzeneteket az Outookba. Az SP1-gyel frissített Exchange Server felhasználói egyetlen kattintással elérhetik hangposta-üzeneteiket, sőt, bizonyos készülékek automatikusan képesek lesznek jelezni, ha valakinek új hangposta-üzenete érkezett.

Az SP1-gyel frissített Exchange Server 2007 képes a webes elérések esetén S/MIME titkosítást használni, így a felhasználóknak nem kell attól tartaniuk, hogy illetéktelen hozzáférnek a hátrahagyott adataikhoz, amelyek az Outlook Web Access (OWA) használatakor keletkezhettek. Szintén az Outlook Web Access felhasználók életét könnyíti meg, hogy (ismét) hozzáférhetnek a publikus folderekhez. További, az Outlookot érintő, de az Exchange Server SP1-ben megjelenő újdonság, hogy a felhasználók végre saját levelezőlistákat hozhatnak létre.

Szintén fontos, a megbízhatóságot érintő újdonság a Standby Continous Replication, amely a Windows Server 2008 fürtözési képességeit és az Exchange beépített logfájl-továbbító képességét kihasználva folyamatosan replikálja a postafiókokat egy standby szerverre, így súlyos katasztrófák (például természeti csapás vagy az egész telephelyet érintő áramszünet) esetén sokkal gyorsabban állítható helyre az eredeti állapot.

Az Exchange Server 2007 nagyjából egy év jelent meg és a Microsoft szerint világszerte több mint 3 ezer vállalat 1 millió dolgozója használja máris. Egyelőre azonban nem látszik, hogy a 2003-as verziót használók tömegesen térnének át a 2007-es változatra, a redmondiak várakozása szerint az SP1 megjelenése azonban elindíthatja a migrációs lavinát a konzervatívabb ügyfelek körében is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.