:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 21. 13:37

A mobilokat, okostelefonokat is megvédi már a Norton

Megjelent az okostelefonokat védő Norton Smartphone Security, amely víruskereső mellett tűzfalat, valamint spamszűrőt is tartalmaz. A szoftver Windows Mobile és Symbian operációs rendszert futtató készülékekhez érhető el. A Norton Smartphone Security előfizetéses konstrukció keretén belül vehető igénybe, az ára évente 30 dollár.

[HWSW] Megjelent az okostelefonokat védő Norton Smartphone Security, amely víruskereső mellett tűzfalat, valamint spamszűrőt is tartalmaz. A szoftver Windows Mobile és Symbian operációs rendszert futtató készülékekhez érhető el. A Norton Smartphone Security előfizetéses konstrukció keretén belül vehető igénybe, az ára évente 30 dollár.

A termék kiszűri a mobil vírusokat, valamint az SMS-ben érkező kéretlen reklámokat, a tűzfal pedig a be- és kimenő forgalmat egyaránt figyeli mind a mobilhálózaton, mind Wi-Fi-n, mint Bluetoothon, valamint infrán. A Smartphone Securityt kimondottan a fogyasztói piacra szánja a cég, a vállalat szerint ugyanis ma már az okostelefonokat is ugyanúgy fenyegetik a kártevők, mint a PC-ket. Az Applied Research felmérése szerint az amerikai okostelefon-felhasználók 34 százaléka rendszeresen kapcsolódik internetes banki oldalakhoz a készülékéről, 54 százalék pedig olyan weboldalakhoz, amelyek jelszót igényelnek -- ezen információkat pedig valószínű mindenki szeretné biztonságban tudni.

"A nyilvános Wi-Fi hálózatok komoly kockázatot jelentenek. Emellett a weben vagy levelekben terjedő vírusok közvetlenül megfertőzhetik az okostelefonokat, akár közvetlenül a bűnözők kezébe adva az irányításukat, vagy akár a rajtuk található bizalmas adatokat" -- mondta Rowan Trollope, a Symantec fogyasztói biztonsági termékekért felelős részlegének vezetője.

A PC-re készült Symantec biztonsági termékekhez hasonlóan a Norton Smartphone Security is a háttérben futva fejti ki áldásos tevékenységét, vagyis a felhasználók ugyanúgy használhatják a készülékeket, mint korábban -- természetesen kézzel is indíthatunk víruskeresést, ha gyanús állományokat találunk, vagy a telefon furán viselkedik. A termék egyelőre csak a Symantec weboldalán vásárolható meg, de hamarosan boltokban is elérhető lesz. A szoftver Windows Mobile 5, Windows Mobile 6, illetve Symbian OS 9 (Series 60 és UIQ3) operációs rendszeren fut és kiviteltől függően 1,1-1,8 megabájt szabad helyet igényel.

A Symantecnek régóta van mobil biztonsági terméke vállalatok számára, a Mobile Security windowsos és symbianos telefonokra is elérhető. A vállalati változat a Norton Smartphone Security funkcionalitásán felül képes titkosítani a készülékeken tárolt adatokat, ráadásul központilag felügyelhető is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.