:

Szerző: Bányai György

2007. október 15. 09:29

A töltő otthon maradhat: NEC notesz 14,5 órányi akkumulátoros üzemmel

A Japán NEC most bejelentett noteszgépének akkumulátoros üzemidejéből energiatakarékos módban közel két munkanapnyit is végigdolgozhatunk, így a hálózati töltőt akár otthon is hagyhatjuk.

[HWSW] A Japán NEC most bejelentett noteszgépének akkumulátoros üzemidejéből energiatakarékos módban közel két munkanapnyit is végigdolgozhatunk, így a hálózati töltőt akár otthon is hagyhatjuk.

Az NEC VersaPro UltraLite Type VY10A/C-4 nem a játékosok álomgépe, de a mobilitást kedvelőké annál inkább, mert a hálózati konnektortól független üzem akár tizennégy és fél órán keresztül is tarthat a nagykapacitású akkumulátor használata esetén.


NEC VersaPro UltraLite Type VY10A/C-4

Az ultrahozdozhatóság az akkumulátoros üzemen kívül a fizikai méreten is múlik, amely a VersaPro esetében 217x268x27 millimétert jelent, ehhez 958 grammos tömeg társul. Előretelepített operációs rendszerként a Windows Vista helyett XP Professional is választható. Az NEC figyelmet fordított az adatbiztonságra is, a Secure Redirector névre hallgató biztonsági megoldás ügyel arra, hogy illetéktelenek ne férhessenek a gépen tárolt adatokhoz.

A Noteszgép 12,1 hüvelykes kijelzője alatt az alacsonyfogyasztású Intel Core 2 Duo U7500 processzor 1,06 gigahertzen ketyeg, 1 gigabájt rendszermemória társaságában, amelybe egy 40 gigabájtos háttértárból töltődhetnek be az adatok. Arról, hogy Európába mikor kerülhet és mennyiért, nincs információnk, azonban Japánban már kapható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.