Szerző: Ady Krisztián

2007. szeptember 28. 10:50

Akár kulcstartónkon is hordhatjuk majd a pénztárcánkat

Az amerikai Visa kártyatulajdonosok már akár kulcstartójukon is hordhatják pénztárcájukat, a Visa elérhetővé tette legújabb érintés nélküli fizetést támogató bankkártyáját, a Visa Micro Tag -et. Az apró készülékkel a Visa PayWave-kompatibilis kártyaolvasóknél fizethetünk egyszerűen, csak át kell húzni a terminál fölött, és már kész is. A Micro Tag teljesen névtelen eszköz a bankkártyákkal ellentétben, ami tovább növeli a biztonságot, elvesztése esetén sem érhet bennünket komoly kár.

[HWSW] Az amerikai Visa kártyatulajdonosok már akár kulcstartójukon is hordhatják pénztárcájukat, a Visa elérhetővé tette legújabb érintés nélküli fizetést támogató "bankkártyáját", a Visa Micro Tag-et. Az apró készülékkel a Visa PayWave-kompatibilis kártyaolvasóknél fizethetünk egyszerűen, csak át kell húzni a terminál fölött, és már kész is. A Micro Tag teljesen névtelen eszköz a bankkártyákkal ellentétben, ami tovább növeli a biztonságot, elvesztése esetén sem érhet bennünket komoly kár.

A kis összegű, jelenleg 25 dollár alatti vásárlásokra kihegyezett megoldással PIN-kód használata, és bizonylatolás nélkül egyenlíthetjük ki számlánkat például egy kávézóban, vagy üzletben. A nagyobb összegű vásárlásokhoz is használható, ekkor azonban ugyanúgy kell a tulajdonos szignója, alapvető biztonsági lépésként. A Micro Tag ráadáasul strapabíró és időjárásálló, nem kell úgy vigyázni rá, mint egy bankkártyára.

A Micro Tag előállítása nem sokkal komplikáltabb egy bankkártyánál, hasonlóképpen automatizálható folyamat. A kulcstartó kivitel mellett a jövőben további testekben is formát ölthet, a bankoknak csak képzeletük szabhat határt. A Visa 2005-ben mutatta be elsőként az érintés nélküli, PayWave fizetési megoldását.

Visa Micro Tag
Visa Micro Tag

A Visa mellett a MasterCard is kísérletezik a technológiával, mely Európában elsőként Törökországban mutatkozott be. A török Garanti Banknál már akár karóra formájában is elérhető a MasterCard PayPass virtuális pénztárca. A fizetéshez elegendő a karórát a leolvasó elé helyezni -- ilyen terminálokkal nem kevesebb, mint 600 kereskedelmi elfogadóhely rendelkezik már az országban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról