Szerző: Bányai György

2007. augusztus 28. 14:04

A Samsung a házigazdája az ötödik 4G konferenciának

A Samsung Electronics a szöuli Shilla Hotelben rendezi meg augusztus 27-28-án az ötödik 4G Fórumot. 26 ország több mint 130 ágazatvezetője, tudományos és szabványügyi szervezete és szolgáltatója vitatja meg a következő generációs mobiltechnológiával kapcsolatos elképzeléseket és stratégiákat.

[HWSW] A Samsung Electronics a szöuli Shilla Hotelben rendezi meg augusztus 27-28-án az ötödik 4G Fórumot. 26 ország több mint 130 ágazatvezetője, tudományos és szabványügyi szervezete és szolgáltatója vitatja meg a következő generációs mobiltechnológiával kapcsolatos elképzeléseket és stratégiákat.

Az idei Samsung 4G Fórum az első alkalom lesz, hogy a 4G technológia mindhárom fő jelöltje -- az IEEE 802.16m (Mobile WiMAX), a 3GPP2 Ultra Mobile Broadband (UMB) és a 3GPP Long Term Evolution (LTE) -- előnyei és hátrányai egyszerre, egyetlen helyszínen kerülnek megvitatásra. Valamennyi technológia promócióját a 4G technológia erős támogatóiként ismert Sprint-Nextel, Qualcomm és T-Mobile végzi majd.

A 4G lehetséges technológiáinak értékelése mellett a fórum fontos lehetőséget jelent majd a 4G szolgáltatások lehetséges frekvencia-tartományával kapcsolatos kérdések megvitatására, mivel a frekvencia-tartományok kiosztását a World Radio Communication Conference (WRC) végzi majd el 2007 októberében. E tekintetben a Samsung 4G Forum 2007 fontos esemény a 4G-s frekvencia-tartományok kiosztásában érdekelt felek számára, mivel ez lesz az utolsó alkalom, hogy a világ minden részéről érkező szakemberek együtt kidolgozzák a 4G frekvencia-tartományokkal kapcsolatos elképzeléseket.

A PCMCIA-kártyás "Mobile WiMAX Wave 2" demonstrációjára most először kerül sor azóta, hogy a Samsung idén év elején a 3GSM Világkongresszuson bemutatta a technológiát. A már meglévő Mobile WiMAX technológia és a 4G technológia adatátviteli sebességeinek összehasonlítására videojátékok segítségével kerül sor. Kiállításra kerülnek majd a legújabb Mobile WiMAX terminálok és PCMCIA-kártyák is. Az úgynevezett "IMT-Advanced" 4G technológia jelenleg a legfejlettebb jövőbeli mobil távközlési rendszer, amely fix környezetben akár 1 Gbps, mobilkörnyezetben pedig 100 Mbps adatátviteli sebességet biztosít.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról