:

Szerző: Bányai György

2007. augusztus 27. 15:20

Százdolláros Palm okostelefon: első fotó a készülékről

Kiszivárgott az első hivatalosnak tűnő fotó a Palm legújabb, egyben legolcsóbb okostelefonjáról, amely a Palm Centro nevet kapta. A Centro piacra kerüléséig még várnunk kell, de az már tudható, hogy parányi fizikai méretekkel büszkélkedhet, a képek alapján 10-15 százalékkal kisebb a most piacon lévő Treo modelleknél.

[HWSW] Kiszivárgott az első hivatalosnak tűnő fotó a Palm legújabb, egyben legolcsóbb okostelefonjáról, amely a Palm Centro nevet kapta. A Centro piacra kerüléséig még várnunk kell, de az már tudható, hogy parányi fizikai méretekkel büszkélkedhet, a képek alapján 10-15 százalékkal kisebb a most piacon lévő Treo modelleknél.

A Centro technikai adatainak részleteire egyenlőre nem derült fény, de az apróbb, árulkodó jelek a Treo 680/755p-vel hozzák rokoni kapcsolatba. Erre utal a gépházon található, az asztali géppel történő szinkronizációra alkalmazandó HotSync kábel csatlakozója is. A Palm OS Garnet operációs rendszerrel ellátott QWERTY billentyűzettel és érintésérzékeny kijelzővel szerelt okostelefon ezidáig a legolcsóbb Palm mobil: 99 dollárért vihető haza, hűségnyilatkozat terhe mellett. Talán a Foleo névre keresztelt, Linux alapú, noteszgép kinézetű webterminállal egyidőben kerülhet hivatalosan bemutatásra.

Palm Centro
A Palm Centro - A gyártó termékei az Egyesült Államokban a legsikeresebbek

A Centro egyébként képes az 1999-ben a Qualcomm által kifejlesztett EV-DO Rev 1 (Evolution-Data Optimized) adatátvitelre is, amely része a CDMA2000 szabványnak és a tengerentúli Sprint és a Verizon Wireless szolgáltatók hálózatában érhető el szélessávú, akár másodpercenkénti 2 megabit sebességű interneteléréshez.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.