:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 21. 16:31

Európában is olcsóbb lett az Xbox 360

Európában is csökkent az Xbox 360 ára, péntek óta a Core csomag hivatalos listaára 299 helyett mindössze 279 euró, a merevlemezt és vezeték nélküli kontrollert is tartalmazó Premium szettért pedig 399 helyett 349 eurót kell fizetni. Ezzel párhuzamosan az európai üzletekben is meg fog jelenni a 120 gigabájtos merevlemezzel és HDMI-csatlakozóval ellátott fekete Xbox 360 Elite, amelyért 449 eurót kell leszurkolni.

[HWSW] Európában is csökkent az Xbox 360 ára, péntek óta a Core csomag hivatalos listaára 299 helyett mindössze 279 euró, a merevlemezt és vezeték nélküli kontrollert is tartalmazó Premium szettért pedig 399 helyett 349 eurót kell fizetni. Ezzel párhuzamosan az európai üzletekben is meg fog jelenni a 120 gigabájtos merevlemezzel és HDMI-csatlakozóval ellátott fekete Xbox 360 Elite, amelyért 449 eurót kell leszurkolni.

A Microsoft 2005 novemberében indította útjára az Xbox 360-at és egészen eddig változatlan áron kínálta. A mostani árleszállítás célja kettős, egyrészt fel kell pörgetni az eladásokat az ünnepi szezon kezdetére, másrészt helyre kell hozni a túlmelegedéstől elhalálozó készülékek által okozott óriási blamát, amely az arcvesztés mellett több mint 1 milliárd dollárjába kerül a Microsoftnak. A hivatalos indoklás persze nem ez, a vállalat szerint az alacsonyabb árnak köszönhetően még szélesebb tömegek számára lesz elérhető az Xbox.

A vállalat augusztus elején már leárazta az Xbox 360-at az Egyesült Államokban, miután a Sony úgy döntött, 100 dollárt elenged a PlayStation 3 árából. A PS3 európai árazása azonban nem módosult, míg az Xboxé igen, ami arra enged következtetni, hogy a Sony jobban bízik konzoljának itteni szereplésében mint a Microsoft. Az Xbox 360-ból világszerte több mint 10 millió darabot adtak el, Nagy-Britanniát leszámítva azonban a konzol európai szereplése nem mondható kifejezett sikernek. Elemzők egybehangzó véleménye szerint a Sonynak erre már midenképp lépnie kell és csökkentenie kell a PlayStation 3 árát Európában is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.