Szerző: Bodnár Ádám

2007. március 14. 11:54

Az SAP R/3-at is támogatja az új Oracle Enterprise Manager

Az Oracle a Nimsofttal együttműködésben úgy kívánja kiterjeszteni a vállalati alkalmazások monitorozására és menedzsmentjére szolgáló Enterprise Manager termékét, hogy az ne csak a saját alkalmazásaival működjön együtt. A most megjelent Oracle Enteprise Manager 10g Release 3-hoz még a második negyedév alatt érkezik a Nimsofttal közösen fejlesztett NimBUS SAP R/3 plugin, illetve teljesítmény-monitoring pluginek is elérhetők BMC Remedy Service Desk és IBM WebSphere MQ (5.3, 6.0) környezetbe.

[HWSW] Az Oracle a Nimsofttal együttműködésben úgy kívánja kiterjeszteni a vállalati alkalmazások monitorozására és menedzsmentjére szolgáló Enterprise Manager termékét, hogy az ne csak a saját alkalmazásaival működjön együtt. A most megjelent Oracle Enteprise Manager 10g Release 3-hoz még a második negyedév alatt érkezik a Nimsofttal közösen fejlesztett NimBUS SAP R/3 plugin, illetve teljesítmény-monitoring pluginek is elérhetők BMC Remedy Service Desk és IBM WebSphere MQ (5.3, 6.0) környezetbe.

Az Oracle távlati célja, hogy a vállalati alkalmazások menedzsmentjére szolgáló termékei ne csak házon belül működjenek, hanem más szállítók alkalmazásait is támogassák. Charles Phillips, a cég elnöke elismerte, hogy eddig kevés erőfeszítést fordítottak erre a területre, az Enterprise Managert szinte csak más Oracle-termékekkel együtt értékesítettek, de mostantól ez megváltozik: a cég különálló értékesítési csapatot hozott létre az Enterprise Manager 10g támogatására és a vállalati alkalmazásokkak és adatbázisokkal foglalkozó értékesítőket is felkészíti az Enterprise Manager értékesítésére.

Az Oracle azonban érzékeny területen egyensúlyoz, ugyanis azáltal, hogy az Enterprise Manager kompatibilis (lesz) az SAP, az IBM, a BMC, a JBoss egyes alkalmazásaival, egyre inkább versenytársa lesz az IBM Tivolinak vagy a HP OpenView-nak. A cég abban bízik, hogy elegendően nagy tapasztalatra tett szert az évek során a többplatformos adatbázisok, alkalmazásszerverek és üzleti alkalmazások terén. "Egyedüli rálátásunk van arra, hogyan lehet ezeket kézbentartani" -- mondta Richard Sarwal, az Oracle rendszermenedzsment termékekért felelős alelnöke.

Az Oracle Enterprise Manager 10g R3 linuxos és windowsos változatban érhető el, a cég ügyfelei ingyen letölthetik a próbaváltozatot a vállalat weboldaláról. Ugyanitt az új pluginek is elérhetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról