:

Szerző: Ady Krisztián

2007. január 26. 13:21

Hárommilliárd weboldalt tekintettek meg eddig az Opera Minivel

Születésnapját ünnepli az Opera Mini, az Opera Opera Software mobiltelefonokon futó, Java felületre írt mobil böngészője. Az ünnepet a szoftvert fejlesztő cég érdekes adatok közlésével ünnepli, így némi fogalmat alkothatunk arról, hogy milyen forradalmat indított el a lassan mobilszolgáltatókra szabott készülékeknél is előre telepített böngésző megjelenése.

[HWSW] Születésnapját ünnepli az Opera Mini, az Opera Opera Software mobiltelefonokon futó, Java felületre írt mobil böngészője. Az ünnepet a szoftvert fejlesztő cég érdekes adatok közlésével ünnepli, így némi fogalmat alkothatunk arról, hogy milyen "forradalmat" indított el a lassan mobilszolgáltatókra szabott készülékeknél is előre telepített böngésző megjelenése.

Az Opera Miniből ma már a harmadik generáció érhető el, a szoftvert összesen már több mint 10 millióan használják világszerte az internet bugyrainak fürkészésére mobilkészülékükön. Mivel az Opera Minin megjelenő weboldalakat az Opera szerverei alakítják át olyan formába, hogy az könnyebben megjeleníthető, illetve adatmennyiségben is takarékosabb legyen, a vállalat érdekes statisztikákat is megosztott a születésnap kapcsán a nagyérdeművel.

Az Opera szerverei ma már komoly terhelésnek vannak kitéve, hiszen másodpercenként nem kevesebb mint 300 weboldal tartalmát, az azokon szereplő képeket kell átalakítaniuk, optimalizálniuk és az Opera Mini böngészők felé eljuttatniuk. A tízmilliónyi felhasználó eddig összesen nem kevesebb mint 3 milliárd weboldalt töltött le mobilkészülékére az Opera Mini webböngészőn keresztül.

Opera Mini Beta 3.0

Az Egyesült Államokban a Motorola V3 pengetelefonján, a BlackBerry Pearl-ön, vagy a BlackBerry 8700-on használják leginkább a Minit, míg az Egyesült Királyság területén inkább a Sony Ericsson K800i, Sony Ericsson K750i, vagy a BlackBerry készüléke a befutó. Németországban jellemzően Sony Ericsson K800i, Sony Ericsson K610i, vagy Sony Ericsson P990i készüléken böngésznek a segítségével a felhasználók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.