:

Szerző: Ady Krisztián

2006. november 14. 15:56

Folyamatosan figyel az F-Secure Internet Security 2007

Az itthon is általánosan ismert és közkedvelt biztonsági termékeket szállító F-Secure Corporation ma sajtótájékoztatón mutatta be a magyar nyelvű kezelőfelülettel is ellátott F-Secure Internet Security 2007 szoftvercsomagot. A csomag a DeepGuard technológia segítségével nyújt átfogó védelmet a még ismeretlen és új fenyegetésekkel szemben is.

[HWSW] Az itthon is általánosan ismert és közkedvelt biztonsági termékeket szállító F-Secure Corporation ma sajtótájékoztatón mutatta be a magyar nyelvű kezelőfelülettel is ellátott F-Secure Internet Security 2007 szoftvercsomagot. A csomag a DeepGuard technológia segítségével nyújt átfogó védelmet a még ismeretlen és új fenyegetésekkel szemben is.

Folyamatosan ellenőrzés

Az F-Secure DeepGuard nem csak teljes körű védelmet nyújt a hagyományos fenyegetések ellen, hanem folyamatosan, valós időben figyeli a számítógép legbelső folyamatait. Észleli a gyanús műveleteket, valamint eltávolítja a kockázatot jelentő szoftvereket. A legtöbb versenytárs reaktív észlelési technológiájával ellentétben az F-Secure DeepGuard valós idejű felismerő rendszert használ, és észrevétlenül dolgozik a háttérben.

Mivel a kémprogramok is egyre növekvő fenyegetést jelentenek, az F-Secure egy újabb kémprogram-keresővel is bővítette szoftverét, amely nagyobb hatásfokkal észleli, és hatékonyabban távolítja el a felismert kémprogramot. A csomag webszűrő szolgáltatásával mostantól a webes forgalomból is kiszűrhetők a vírusok, és a kártékony tartalom a protokollszintű blokkolással távol tartható a felhasználó rendszerétől.

A szoftver képes észlelni az adathalászati kísérleteket is, amelyeket egy külön mappába helyez. A naprakész észlelésről a vírusdefiníció alapján működő napi frissítések gondoskodnak. A termék ezen kívül teljes körű vírusirtóval és tűzfallal is rendelkezik, illetve a gyermekzár program megvédi kiskorú és tinédzser gyermekeinket a felnőtteknek szánt internetes tartalmaktól. A hozzáférés korlátozása előzetes definíciók használatával történik, melyek segítségével külön beállítható a nem kívánt tartalom. A szoftver automatikusan letilt minden olyan webhelyet, amely a profilban beállított paramétereken kívül esik.

Három gépen használható

Az F-Secure Internet Security 2007 (IS2007) megvásárolható az F-Secure elektronikus áruházában és az üzletekben, minden termék összesen háromszor installálható -- akár külön gépekre is, de összesen csak háromszor. Az érvényes, 2006. szeptembere után regisztrált F-Secure Internet Security 2006 előfizetéssel rendelkező ügyfelek ingyenesen juthatnak hozzá a fejlettebb IS2007 verzióhoz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.