:

Szerző: Bizó Dániel

2006. szeptember 13. 12:29

A D-Link piacára tör az Allied Telesis

A D-Link piacára tör az Allied Telesis -- ezzel az ambíciózus mottóval tatott sajtótájékoztatót a vállalat haza képviseletének vezetője, Szuszkó László. Az Allied Telesis neve és termékei a hazai fogyasztók és kisvállalatok körében valószínűleg kevéssé ismertek, hiszen a japán gyökerű, hálózati eszközöket gyártó cég csak 2004-ben jelent meg hazánkban.

[HWSW] A D-Link piacára tör az Allied Telesis -- ezzel az ambíciózus mottóval tatott sajtótájékoztatót a vállalat haza képviseletének vezetője, Szuszkó László. Az Allied Telesis neve és termékei a hazai fogyasztók és kisvállalatok körében valószínűleg kevéssé ismertek, hiszen a japán gyökerű, hálózati eszközöket gyártó cég csak 2004-ben jelent meg hazánkban.

Két éve a hazai piacon

Az Allied Telesis korábban Allied Telesyn néven működött, mivel egy másik, szintén a telekommunikációs szektorban szereplő vállalat miatt nem volt szabad a Telesis elnevezés. Ez az akadály azonban nemrégiben elhárult, így a vállalat vezetősége úgy döntött, hogy ezentúl Allied Telesis (ATI) néven folytatja tevékenységét. Az ATI japán hálózati eszközöket gyártó vállalat, melyet 1987-ben alapította Tokióban Osima Takajosi, aki máig a betölti az elnök-vezérigazgató szerepét.

Az ATI 2004-ben jelent meg itthon, az azóta eltelt idő Szuszkó szerint főleg a piac felmérésével, a kapcsolatok kiépítésével telt, de 2005-ben már számtalan sikert ért el, és jónevű referenciákat tudott begyűjteni a cég: a PanTel, a TVnet, a Szegedi Kórház és a budapesti 2-es metró infrastruktúrájában is találhatóak Allied Telesis eszközök. Fontos megemlíteni, hogy az ATI termékei nem a nagy terhelésű telekommunikációs gerinceken találhatóak, hanem sokkal inkább a szolgáltatói és vállalati hálózatokban, valamint végpontokban.

Ezeken a területeken a vállalatnak az Alcatellel, a Siemensszel, a 3Commal vagy éppen a HP-vel kell megküzdenie Magyarországon, véli Szuszkó, míg a magánfelhasználókat és kisvállalatokat magába foglaló SOHO-piacon a D-Link, az SMC és a Linksys hármasa jelentik a legfőbb riválisokat. Az ATI előnye néhány riválisával szemben, hogy saját fejlesztésű és gyártású termékekkel rendelkezik, ami révén jobb minőséget ér el, emellett az árak is versenyképesek maradnak -- emelte ki Szuszkó.

Itthon is megjelennek a Corega termékek

Az ATI a hazai piacra egyúttal bevezeti japán testvérvállalatának, a Coregának a termékeit is, melyek az otthoni felhasználókat célozzák meg. A Corega márkanéven forgalomba kerülő első termékpaletta egy broadband routerből, egy vezeték nélküli broadband routerből, valamint egy USB-s Wi-Fi kliensből áll kezdetben. A Corega modellek szintén saját fejlesztésű és gyártású termékek, melyek a kínai termelési bázis révén biztosítják az alacsony árat.

Az Allied Telesis ugyanakkor kisirodai termékeit is a Corega Line márkacsalád részeként vezeti be a piacra, köztük az 5 portos gigabites switchektől egészen a 24 portos változatokig, valamint egy 8-portos monitor, billentyűzet és egér switchet, amely 3 rétegben szervezhető, így elméletben akár 512 számítógépet is kezelhetünk közvetenül egyetlen helyről. Szuszkó azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy ezek a termékek fémből készült házat kapnak, ami szerinte nem mondhtó el minden gyártó hasonló eszközeiről.

Az ATI-Corega egyelőre ismertségének fokozásán, a bizalom kiépítésén munkálkodik, ami lehetővé teszi majd további termékek, így például nagyvállalati routerek bevezetését is. A magyarországi tevékenység egyelőre sikeresnek tűnik, mivel a 2005-ös 120 százalékos bővülést követően idén terv szerint haladnak a 150 százalékos forgalomnövekedés felé, ami azt jelenti, hogy két év alatt több mint ötszörösére növekedtek -- igaz, kétségtelenül alacsony bázisról.

Hálózati eszközökön kívül az ATI támogatási szolgáltatást is kínál. Ezek mind előre összeállított csomagokban, mind egyedileg elérhetőek. A Net.Cover Platina részeként az ATI emberei akár 4 órán belül megjelennek a nap 24 órájában, hogy a helyszínen, akár a hardver kicserélésével elhárítsák a hibát.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.