:

Szerző: Ady Krisztián

2006. augusztus 15. 11:25

Pénzt is kérhetünk a DivX Stage6 videomegosztó oldalra feltett videókért

Továbbfejlesztette a videomegosztó weboldalak eddigi koncepcióját a DivX Networks: az egyelőre béta állapotú DivX Stage6 nem csak DivX formátumú letölthető és webböngészőben is megtekinthető videókat, hanem saját alkotásokból létrehozott önálló tékát is biztosít bárki számára. A feltöltött filmek így nem csak szórakozást nyújthatnak másoknak, hanem bevételt is termelhetnek a feltöltőnek.

[HWSW] Továbbfejlesztette a videomegosztó weboldalak eddigi koncepcióját a DivX Networks: az egyelőre béta állapotú DivX Stage6 nem csak DivX formátumú letölthető és webböngészőben is megtekinthető videókat, hanem saját alkotásokból létrehozott önálló tékát is biztosít bárki számára. A feltöltött filmek így nem csak szórakozást nyújthatnak másoknak, hanem bevételt is termelhetnek a feltöltőnek.

Fizetős videók

A többi videomegosztó szolgáltatással megegyezően működő rendszerben a feltöltők árat is meghatározhatnak videóikhoz, így árúba bocsáthatják saját felvételeiket, szerkesztett videóikat. A digitális jogkezelő rendszerrel védett, megvásárolt DivX állományokat nem csak számítógéppel, hanem DivX Certified logóval ellátott hordozható eszközökkel, illetve CD-re vagy DVD-re kiírva ezzel a minősítéssel ellátott asztali DVD-lejátszókkal is meg lehet tekinteni.

A DivX Stage6-on nagy gondot fordítanak a pornográf és más módon sértő, illetve jogvédett tartalom szűrésére, ilyen anyagok elhelyezésére és megosztására nincs lehetőség. A felhelyezett videókat a felhasználók értékelhetik, egymással pedig kapcsolatokat jelölhetnek be, így ez az oldal is megpróbál közösséget építeni a regisztrált tagokból.

DivX Stage6

Videomegosztás már itthon is

A videomegosztó szolgáltatások úgy nőnek, mint a gombák: a július végén indult, internetezők által feltöltött videótartalomra épülő hazai Videa szolgáltatás segítségével is bárki közszemlére teheti neki tetsző videoklipjeit, illetve mókás házi felvételeit. A vadonatúj közösségi oldalon bárki szert tehet 15 perc hírnévre, ha megmutatja kreativitását, humorát és egyéni látásmódját.

A Videában a közzétett videók között szabadon lehet böngészni, illetve kategóriák és címszavak alapján kereshetünk is. Regisztrációt követően bárki megoszthatja vicces, sportos, autós, zenei, animációs, állatos vagy éppen felnőtt témájú rövidfilmjeit, melyeket mások értékelhetnek, illetve megjegyzéseket is fűzhetnek hozzájuk. A videókat különböző népszerű formátumokban lehet feltölteni, melyeket a Videa platformfüggetlen formában, flash-lejátszón keresztül továbbít az internetezők számára.

A T-Online nem véletlenül vágott ebbe a jelentős tárhelykapacitást igénylő szolgáltatásba, hiszen a videomegosztó weboldalak látogatottsága igen meggyőző lehet a hirdetők számára is. A legismertebb szolgáltatón, a YouTube-on keresztül júniusban 2,5 milliárd rövid videót néztek meg, a weboldalnak közel havi 20 millió egyedi látogatója van. A videomegosztó oldalakban rejlő potenciált a stúdiók, kiadók is felismerték, a vállalat szervereire az NBC tévéadó egyes showműsorai is felkerültek a közelmúltban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.