:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. augusztus 11. 10:36

Felvásárlással erősít a dokumentumkezelés területén az IBM

Az IBM 1,6 milliárd dollárért felvásárolja a FileNet vállalatot. A 24 évvel ezelőtt alapított cég nagyvállalati felhasználók részére fejleszt dokumentum- és tartalomkezelő rendszereket, tavalyi bevétele 422 millió dollár volt. A FileNet akvizíciójával megszerzett megoldásokat és technológiákat az IBM saját tartalomkezelő és üzleti folyamatokat menedzselő eszközeibe integrálja. Az ügylet a várakozások szerint a negyedik negyedévben zárul le.

[HWSW] Az IBM 1,6 milliárd dollárért felvásárolja a FileNet vállalatot. A 24 évvel ezelőtt alapított cég nagyvállalati felhasználók részére fejleszt dokumentum- és tartalomkezelő rendszereket, tavalyi bevétele 422 millió dollár volt. A FileNet akvizíciójával megszerzett megoldásokat és technológiákat az IBM saját tartalomkezelő és üzleti folyamatokat menedzselő eszközeibe integrálja. Az ügylet a várakozások szerint a negyedik negyedévben zárul le.

A tartalomkezelési piac legnagyobb szereplői az IBM, a FileNet, az OpenText, az IDC elemzőcég által a tavalyi bevételek alapján készített rangsor szerint az EMC tulajdonában levő Documentum áll az élen. A kifejezetten dokumentum- és tartalomkezelésre szakosodott vállalatok megoldásai azonban egyre nagyobb nyomás alá kerülnek az adatbázisok szállítói felöl, beleértve az Oracle-t és a Microsoftot is, ami elég nehéz helyzetbe hozza őket, amit tovább tetéz, hogy az ügyfelek ezeket a megoldásokat egyre inkább elvárják az infrastruktúra-szoftverek szállítóitól.

Az AMR Research elemzője, Jim Shepherd szerint jelentős az átfedés a FileNet és az IBM taralomkezelési megoldásai között, ezért az akvizíció legfontosabb célja a FileNet ügyfeleinek megszerzése lehetett, akik ezután tartalom-menedzsment megoldásaikon túl jó eséllyel vásárolnak egyéb szoftverket, hardvereket és szolgáltatásokat is a Nagy Kéktől.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.