:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. július 11. 15:55

Magánpraxissal erősíti a Business One-t az SAP

Az SAP felvásárolta a magánkézben levő Praxis Software Solutions vállalatot, amely e-kereskedelmi megoldásokat fejleszt. A Praxis megoldásai jelenleg is az SAP kis- és középvállalatoknak szánt megoldását, a Business One-t egészítik ki, a jövőben pedig integrálva lesznek ebbe a termékbe. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

[HWSW] Az SAP felvásárolta a magánkézben levő Praxis Software Solutions vállalatot, amely e-kereskedelmi megoldásokat fejleszt. A Praxis megoldásai jelenleg is az SAP kis- és középvállalatoknak szánt megoldását, a Business One-t egészítik ki, a jövőben pedig integrálva lesznek ebbe a termékbe. A tranzakció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A Praxis két legfontosabb megoldása a NetPoint Commerce és a NetPoint Focus. Előbbi egy e-kereskedelmi csomag, amely B2B és B2C környezetben egyaránt alkalmazható, az árazással és készletezéssel kapcsolatos adatokat az SAP Business One-ból emeli át, utóbbi pedig a Business One ügyfélkapcsolati funkcióit egészíti ki.

Elemzők szerint az akvizíció révén megszerzett know-how inkább a meglevő SAP-ügyfelek megtartására lehet jó, mint újak szerzésére. A Praxis megoldása vonzó lehet a meglevő Business One ügyfelek számára, azonban rajtuk kívül valószínűtlen hogy másnak a figyelmét is felkeltené. Az SAP és a Praxis régóta szoros partneri kapcsolatban álltak, a két cégnek mintegy 100 közös felhasználója van.

Az SAP 2004 óta kínálja a magyar felhasználóknak a Business One-t, amely a magyar jogrendszerhez igazítva és lokalizálva érhető el. Az SAP szerint a Business One a versenytárs megoldásoknál több szolgáltatást kínál versenyképes áron. Egy ötfelhasználós rendszer -- kiépítéstől függően -- mintegy 2,5-3 millió forintért vásárolható meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.