:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 16. 12:10

Az Infor Global Solutions felvásárolja az SSA Global Technologiest

A vállalatirányítási szoftvereket fejlesztő Infor Global Solutions bejelentette a hasonló profilú SSA Global Technologies felvásárlását. Az Infor részvényenként 19,40 dollárt, összesen mintegy 1,4 milliárd dollárt ajánlott az SSA-ért, amelynek részvényesei 84 százalékban támogatták az ügyletet. A tranzakció a felek várakozásai szerint a harmadik negyedévben zárulhat le, amennyiben a hatóságok is megadják a szükséges hozzájárulásokat.

[HWSW] A vállalatirányítási szoftvereket fejlesztő Infor Global Solutions bejelentette a hasonló profilú SSA Global Technologies felvásárlását. Az Infor részvényenként 19,40 dollárt, összesen mintegy 1,4 milliárd dollárt ajánlott az SSA-ért, amelynek részvényesei 84 százalékban támogatták az ügyletet. A tranzakció a felek várakozásai szerint a harmadik negyedévben zárulhat le, amennyiben a hatóságok is megadják a szükséges hozzájárulásokat.

Akvizíciós növekedés

A sors fintora, hogy eddig mind az Infor, mind az SSA főleg felvásárlások révén növekedett. A 2001-ben még a csőd szélén táncoló SSA az azóta eltelt időben többek között a Baan (akkoriban az Invensys egyik részlege), a Marcam, az Epiphany és a Provia akvizíciójával erősített. Az Infor csak tavaly három felvásárlást hajtott végre, amelyek révén a vállalat tulajdonába került a Datastream, a Formation Systems és a Mapics.

"Ezzel az akvizícióval az Infor lesz a harmadik legnagyobb vállalati szoftverszállító, éves bevétele 1,6 milliárd dollár körül lesz" -- mondta Jim Schaper, a cég elnök-vezérigazgatója. A két vállalat összesen több mint 6800 alkalmazottat foglalkoztat, ügyfeleinek számapedig meghaladja a 37 ezret. Az Infor és az SSA nem titkolt célja, hogy a piac legnagyobbjaival, az SAP-val és az Oracle-lel szálljon szembe. "Mindenkinek megbízható, hosszú távú, skálázható alternatívát nyújtunk az SAP-val és az Oracle-lel szemben" -- mondta Schaper.

Az Infor hagyományosan a középvállalati piacon erős, elsősorban a gyártással és disztribúcióval foglalkozó szegmensben. Az SSA szintén a gyártóiparra koncentrált, azonban a vállalatnak vannak termékei raktárkezelési és logisztrikai területen is. Az új vállalat ezeket továbbra is támogatni fogja, azonban az azonos funkcionalitású szoftvereket (pl. CRM vagy SCM) egy termékbe integrálja majd. Hosszú távon várható, hogy az Infor és SSA alkalmazások fejlesztése azonos kódbázisra kerül.

Magyar helyzet

Magyarországon az SSA termékeit kizárólagos joggal az S&T Magyarország Kft. forgalmazza, amely tavaly ősszel hozta létre vállalatirányítási üzletágát, amelynek vezetésével Bitter Tibort bízták meg. Az S&T tavaly 1,8 milliárdról 2,5 milliárdra növelte árbevételét, miközben a cég létszáma a 2004 végi 32 főről 42 főre növekedett. A 2005-ös üzleti év még nem hozott számottevő SSA-bevételt, de a cég várakozásai szerint 2007 végére ez az üzletág adja az S&T Magyarország árbevételének ötödét.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.