HWSW

Ingyenes oktatást és állást is kínál a Sun Microsystems

A Sun Microsystems Kft. mesterkurzus tanfolyamot hirdet

[HWSW] A Sun Microsystems Kft. mesterkurzus tanfolyamot hirdet Solaris üzemeltetői [1], valamint Java-fejlesztői [2] témákban. A cég a jelentkezők szakmai felkészültségi szintje, eddigi tapasztalatai, nyitottságuk és érdeklődésük alapján választja ki azt a 12-12 főt, akik számára a 8 hetes intenzív továbbképzést ingyenesen biztosítja. A meghallgatásokra június-júliusban kerül sor, pályázni június 15-ig lehet.

A Java EE Mesterkurzuson a kiválasztott résztvevők elmélyült elméleti és gyakorlati képzést kapnak többek között olyan témákban, mint az objektum-orientált tervezés UML-lel, J2EE alkalmazásfejlesztés NetBeans használattal, webkomponens- és EJB 3 alapú komponensfejlesztés, XML technológiák és biztonságos webszolgáltatás-fejlesztés. A Solaris Mesterkurzuson a résztvevők képzést kapnak különálló Sun Solaris, LAN-ba kapcsolt Sun Solaris, valamint nagymegbízhatóságú szerverek üzemeltetése, vállalati szintű storage- és backup-menedzsment témákban.

A kezdeményezés célja, hogy a megfelelő alapismeretekkel rendelkező szakembereknek rövid idő alatt, a munkaerőpiacon ma keresett szaktudást és kihívást jelentő feladatokat biztosítson. Amellett, hogy az oktatás költségeit -- ami a jelenlegi listaáron 2,5 millió forint -- a Sun Microsystems fizeti, szerződésben vállalja, hogy a tanfolyamot sikeresen elvégzők számára legalább egy évig a Sunnál, vagy a Sun valamely partnervállalatánál munkalehetőséget biztosít. A szerződésben a résztvevők is vállalják, hogy ezzel a munkalehetőséggel élni fognak.

A hazai állásportálok, sajtóhirdetések, újságcikkek, valamint a Sun tapasztalatai arra utalnak, hogy az utóbbi években jelentősen nőtt a Java/J2EE-programozók iránti kereslet a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon. Az említett példák között találhatók olyan hirdetések is, amelyek egyszerre több tucat Java-programozó számára kínálnak munkalehetőséget. Mindemelett külföldre, Ausztriába és az Egyesült Királyságba is keresnek magyarországi Java-fejlesztőket.

"A Sun az elmúlt évben jelentős stratégiai átalakítást hajtott végre: a vállalat az informatikai infrastruktúra szakértőjeként a hardverek irányából elmozdult a szoftverek és a szolgáltatások felé" -- mondta el Kristóf Judit, a Sun Microsystems hazai leányvállalatának marketing-igazgatója. "Ennek jegyében a tradicionális spektrum jellegű szerviz szolgáltatásain túl számos új, emelt szintű szolgáltatást vezetett be. Ezen szolgáltatások meghatározó részét képezik a vállalat oktatási szolgáltatásai."

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://hu.sun.com/promotions/solarismaster/
[2] http://hu.sun.com/promotions/javamaster/
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/31113/ingyenes-oktatast-es-allast-is-kinal-a-sun-microsystems.html
Író: Bodnár Ádám (bodnar.adam kukac hwsw.hu)
Dátum: 2006. április 06. 13:09
Rovat: vállalati it