:

Szerző: Ady Krisztián

2006. március 8. 07:16

Kipróbáltuk: Enom EMP-600 MP3-lejátszó

A színes, videós triumvirátusunk második tagja az ENOM márkajelzéssel ellátott, valójában a koreai EZAV által fejlesztett EMP-600 lejátszó, mely a 2002-ben piacra lépett gyártó egyik legújabb zenelejátszója. 

A színes, videós triumvirátusunk második tagja az ENOM márkajelzéssel ellátott, valójában a koreai EZAV által fejlesztett EMP-600 lejátszó, mely a 2002-ben piacra lépett gyártó egyik legújabb zenelejátszója. A készüléket szintén 96 x 64 pixeles -- a felbontásról sehol sem találtunk adatot, így kénytelenek voltunk megszámolni a fotókon a pixeleket --, 4 ezer szín megjelenítésére képes, OLED-kijelzővel szerelték fel. A korábban bemutatott, igen dizájnos MPIO ONE lejátszóhoz képes ez a készülék egy igen méretes darab, mely kétAAA méretű mini ceruzaelemmel vagy -akkumulátorral üzemel. A fémbetétes műanyag ház masszív benyomást kelt, bár ridegsége miatt könnyen törhetőnek tűnik. Ezt azért nem próbáltuk ki.

Ogg Vorbist is támogat

A készülék színes-szagos, könnyen áttekinthető menürendszerét a méretes, öt irányban mozgatható joystick-kel, valamint a négy körívben elhelyezett gombbal vezérelhetjük, az alapvető funkciókat kis piktogramok jelzik. Az EMP-600 többet tud az átlagos MP3-lejátszóknál, az MP3 és WMA dalok mellett ASF és Ogg Vorbis kódolású zeneszámokat is meg tud szólaltatni. Utóbbi nyílt forrású formátum elsősorban azok kedvence, akik MP3-hoz hasonló kis méret mellett kifogástalan hangminőségben szeretnék betömöríteni CD-gyűjteményüket. A könyvtárak kezelése és az ID3 információk kijelzése ma már természetes egy középkategóriájú lejátszónál, ezekben a funkciókban itt sem találhatunk hibát.

A vonalszintű bemenetre érkező jelek mellett a beépített mikrofon és az FM-rádió hangját is képes a lejátszó MP3 formátumba tömöríteni, a felvételek így a kis méret mellett lényesen jobb minőségben szólalhatnak meg. A középkategóriának megfelelő hangot beépített equalizerrel bolondíthatjuk meg, mely 5 gyári témát tartalmaz, saját beállításainkat pedig két külön fenntartott helyre menthetjük el. Amennyiben kevesellnénk a térhatást, "Matrix 3D" hangzás bekapcsolásával tovább kavarhatjuk a zenét, a beépített órának köszönhetően pedig az FM-rádióból időzített felvételeket is készíthetünk. A mellékelt fülhallgató az átlagnál jobb minőségű és a lejátszóhoz hasonlóan fekete-ezüst kivitelű, itt legalább erre az apróságra is figyeltek.

Trendkívüli

A videolejátszási funkció beépítése során nem követte a trendet az EZAV, míg az MPIO ONE lejátszó egy általánosan használt alkalmazással konvertálja át a videoállományokat, az EMP-600 szoftvere teljesen saját formátumot készít. Az PFL kiterjesztésű filmet Windows Media Video és AVI állományokból generálhatjuk, akár DivX-ből is. A konvertálás itt is eltart egy darabig, tisztességes teljesítményű számítógépen is maximum valós idejű konvertálásra számíthatunk. A videók minőségét a kisméretű, 1 hüvelykes kijelző miatt nem igazán értékelhetjük, de semmiben sem marad el az MPIO ONE készüléken látottaktól.

Két darab tartóselem használatával körülbelül 20 órán át működik a készülék, a környezetünk és a pénztárcánk tartalmának megóvása érdekében feltétlenül használjunk akkumulátorokat. A lejátszóhoz nem csak fülhallgatót, USB-kábelt és mini USB-adaptert, hanem vonalbemeneti kábelt, nyakpántot, hordtáskát és karpántot is csomagol a gyártó, így lényegében minden tartozékot megkapunk az EMP-600 mellé, melyre szükség lehet.

Jó vétel

Az Enom EMP-600 lejátszó 512 megabájtos változata bruttó 27 ezer forintos, 1 gigabájtos verziója pedig bruttó 36300 forintos áron kapható, mely a képességeihez mérten kedvező árnak tűnik, más gyártóknál csupán a nevükből adódóan jóval többet kell fizetni hasonló tudásért. A készülék bátran ajánlható bárkinek, aki az átlagosnál kicsit többet kínáló lejátszót szeretne beszerezni közepes áron.

Enom EMP-600 MP3-lejátszó működés közben
https://www.hwsw.hu/kepek/cikkek/996/enom.wmv

Enom EMP-600 MP3-lejátszó értékelés

   
Minőség 8
Képességek 9
Ár/érték 9
Összbenyomás 8
Az értékelés szubjektív véleményünkön alapul

Az Enom EMP-600 MP3-lejátszót az mp3center.hu bocsátotta rendelkezésünkre.

Véleménye van?

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.