:

Szerző: Ady Krisztián

2006. január 31. 16:09

Mozilla SeaMonkey: nyílt forrású webböngésző, levelező, hírolvasó, webszerkesztő egyben

A Mozilla Alapítvány letölthetővé tette komplett szoftvercsomagja, a SeaMonkey első véglegesnek nyilvánított, 1.0-ás változatát. A SeaMonkey több alkalmazást sűrít egyetlen csomagba, böngészőt, weboldalszerkesztőt, IRC-klienst, levelező- és hírolvasó programot is tartalmaz. Az egyelőre angol, német és francia nyelveken elérhető, Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerek alá telepíthető csomag teljesen ingyenes.

[HWSW] A Mozilla Alapítvány letölthetővé tette komplett szoftvercsomagja, a SeaMonkey első véglegesnek nyilvánított, 1.0-ás változatát. A SeaMonkey több alkalmazást sűrít egyetlen csomagba, böngészőt, weboldalszerkesztőt, IRC-klienst, levelező- és hírolvasó programot is tartalmaz. Az egyelőre angol, német és francia nyelveken elérhető, Windows, Linux és Mac OS X operációs rendszerek alá telepíthető csomag teljesen ingyenes.

A SeaMonkey nem csak a Mozilla böngészőmotor legfrissebb változatát tartalmazza, hanem ötvözi a Firefox webböngésző és Thunderbird levelező-hírolvasó alkalmazások képességeit is egyetlen alkalmazásba. A csomag integrált része egy azonnali előnézetet is biztosító weboldalszerkesztő, illetve a ChatZilla IRC-csevegőkliens is.

A végleges verzió nem csak számtalan hibajavítást, hanem átdolgozott felületet és adatlopás -- pishing -- elleni védelmet is kapott. A SeaMonkey nem csak komplett telepítőcsomagban (~ 12 megabájt), hanem ZIP tömörített állományban (~10 megabájt) és webes telepítőprogramon (~290 kilobyte) keresztül is elérhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.