Szerző: Ady Krisztián

2006. január 23. 12:01

Tovább bővül a Panasonic Lumix digitális fényképezőgépek FZ sorozata

Újabb modellel bővíti Lumix FZ fényképezőgép-sorozatát a Panasonic. A 6 megapixeles felbontású érzékelővel szerelt DMC-FZ7-es fényképezőgépben a kézremegést kompenzáló MEGA O.I.S. optikai képstabilizátor és 12-szeres optikai zoom átfogású LEICA DC objektív kapott helyet, utóbbi érték a 35 mm-es filmet használó fényképezőgépeknél ez 36-ról 432 mm-re történő nagyításnak felel meg.

[HWSW] Újabb modellel bővíti Lumix FZ fényképezőgép-sorozatát a Panasonic. A 6 megapixeles felbontású érzékelővel szerelt DMC-FZ7-es fényképezőgépben a kézremegést kompenzáló MEGA O.I.S. optikai képstabilizátor és 12-szeres optikai zoom átfogású LEICA DC objektív kapott helyet, utóbbi érték a 35 mm-es filmet használó fényképezőgépeknél ez 36-ról 432 mm-re történő nagyításnak felel meg.

A professzionális felhasználás felé mutató, manuális fókusz- és zoomgyűrűvel ellátott FZ30-hoz képest az FZ7-es kisebb és könnyebb, mégis ugyanolyan erőteljes nagyítási képességgel és manuális vezérlési lehetőséggel rendelkezik. Bár alapvetően a DMC-FZ5-ös utódja, azt nemcsak az effektív képpontok számában múlja felül, hanem egyéb műszaki jellemzők területén is. Ilyen például a praktikus joystick, mely a kézi élességállítás mellett a gyors manuális expozícióvezérlést is segíti.

Az FZ5-ös 1,8 hüvelykes kijelzőjét az FZ7-esben már 2,5"-os képátlójú kijelző váltotta fel. A nagyméretű, 710 mAh kapacitású akkumulátor egyetlen feltöltéssel akár 320 fotó elkészítéséhez elegendő energiát szolgáltat. Az FZ7-es egyik új beépített motívumprogramja, a nagy érzékenységű üzemmód akár 1600-as ISO érzékenységi szint beállításon is lehetővé teszi a fényképezést, kiegészítve a MEGA O.I.S. képstabilizátor elmosódás-csökkentő funkcióját.


Az előd modell, a Lumix FZ5

A fényképezőgép "agyát" továbbra is a Venus Engine II képfeldolgozó áramkör képezi, amely gondoskodik a kiváló képminőségről és a gyors reakcióidőről. Korrigálja, mérsékli a kromatikus aberrációt, mely főként telefotózáskor jelentkezik a különböző felületek, képélek találkozásánál, valamint minimalizálja a vignettálás jelenségét. Sorozatfelvételi üzemmódban másodpercenként három teljes felbontású kép készíthető, a korlátlan sorozatfelvétel funkció használatával pedig mindaddig fotózhatunk gyors egymásutánban, amíg a memóriakártya meg nem telik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról