Szerző: Ady Krisztián

2005. szeptember 14. 14:38

Új fotónyomtatók a Hewlett-Packardtól

A Hewlett-Packard több új fotónyomtatót, illetve multifunkciós készüléket mutatott be tegnap. A számos új termék között megtalálható a HP Photosmart 8050 fotónyomtató, illetve a HP Photosmart 2575 többfunkciós nyomtató-, lapolvasó- és másolórendszer, mely ideális eszköz lehet a fotónyomtatást is végző otthoni felhasználók számára.

[HWSW] A Hewlett-Packard több új fotónyomtatót, illetve multifunkciós készüléket mutatott be tegnap. A számos új termék között megtalálható a HP Photosmart 8050 fotónyomtató, illetve a HP Photosmart 2575 többfunkciós nyomtató-, lapolvasó- és másolórendszer, mely ideális eszköz lehet a fotónyomtatást is végző otthoni felhasználók számára.

HP Photosmart 8050

A HP Photosmart 8050 sokféle papírméretre (pl. 10 x 15 cm, 13 x18 cm vagy 10 x 30 cm-es panorámapapír) képes 27 másodpercen belül fotót nyomtatni. A készülék dokumentumok készítésekor is gyors, jó minőségű végeredményt produkál 30 oldal/perces fekete-fehér és 24 oldal/perces színes nyomtatási sebességgel.

A nagyméretű, 4,6 centiméter képátlójú színes kijelző segítségével a felhasználó PC-je bekapcsolása nélkül is megtekintheti, szerkesztheti és megoszthatja képeit. A Pictbridge-csatlakozást támogató, többféle memóriakártyával kompatibilis1 nyomtatóval gyerekjáték közvetlenül a digitális fényképezőgépről vagy annak memóriakártyájáról áttölteni, szerkeszteni és kinyomtatni a kívánt fotókat. Az opcionális Bluetooth adapterrel a PDA-n, fényképezőgépes mobiltelefonon vagy más, Bluetooth technológiájú eszközön tárolt képek kezelése is megoldható.

A HP Vivera tintáknak és a hattintás nyomtatási rendszernek köszönhetően az új nyomtató élénk, gazdag színhatású képeket készíthet. A művészi fekete-fehér képekre vágyó otthoni felhasználóknak az aprólékosan részletezett, szemcsementes fotókat készítő, opcionális HP 100 szürke tintasugaras patront is érdemes beszerezniük. A HP ideális tinta-papír kombinációt tartalmazó, új fotócsomagjaival már darabonként 30 eurocentért (~80 Ft) kinyomtathatják fotóikat.

A HP Photosmart 8050 fotónyomtató szeptember 15-től lesz kapható körülbelül 149 eurós (~ 37000 Ft-os) ajánlott végfelhasználói áron.

HP Photosmart 2575

A HP új fotónyomtatójával együtt mutatta be a Photosmart 2575 multifunkciós készüléket is, melyet szintén főként otthoni felhasználásra ajánl. A hálózati jellemzőkkel is ellátott, gyors eszköz gazdái kiváló minőségben, egyetlen gombnyomással kinyomtathatják, lemásolhatják és megoszthatják barátaikkal, családtagjaikkal fotóikat.

A beépített Ethernet-csatlakozásnak köszönhetően a kompakt többfunkciós egység ideális a többfelhasználós működéshez. A memóriakártya képeit a 6,4 cm képátlójú színes LCD-kijelzőn is megjeleníthetik, így közvetlenül szerkeszthetik fotóikat. Ha az USB-s pendrive-ot, vagy más eszközt a nyomtató első paneljén található dedikált porthoz csatlakoztatják, akár erre az egységre is áttölthetik memóriakártyájuk képeit. Az eszköz kényelmes egygombos funkciókat kínál a fotók nagyításához, zoomolásához és lapmérethez igazításához.

A HP 343 háromszínű tintapatronnal dolgozó rendszer gazdag színhatású dokumentumokat és fényes, nagy színmélységű képeket produkál. Gyorsan és egyszerűen, 27 másodperc alatt nyomtat ki egy csúcsminőségű fotót. Az új HP 337 fekete tintapatronnal a fekete-fehér nyomtatás sebessége eléri a 30 oldal/perc értéket, míg színesben a maximális sebesség 24 oldal percenként. A nagyobb kapacitású, opcionális HP 339 fekete patront azoknak érdemes beszerezniük, akik nagy volumenben szeretnének szöveges dokumentumokat nyomtatni, és emellett a fotónyomtatás előnyeit is élvezni kívánják. A még gazdagabb színhatású és szinte teljesen szemcsementes, hattintás fotók nyomtatásához a felhasználók ideiglenesen HP 348 fotópatronra cserélhetik a fekete egységet.

A mobiltelefonok és a kéziszámítógépek képeinek kezeléséhez az opcionális HP bt300 vagy bt450 vezeték nélküli Bluetooth-adaptert kell beszerezni. Ezzel a kiegészítővel a rendszer egyszerűen összekapcsolható bármilyen Bluetooth technológiájú egységgel. A HP Photosmart 2575 All-in-One multifunkciós készülék október 3-tól lesz kapható, körülbelül 199 eurós (~4900 ezer forintos) ajánlott végfelhasználói áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról