:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 18. 15:20

Okostelefonokon is futni fognak a Nokia N-Gage játékok

A Nokia ma bejelentette, hogy az N-Gage játéktelefonra írt szoftverek a jövőben megjelenő okostelefonon is élvezhetők lesznek. Az N-Gage játékok futtatására alkalmas okostelefonok 2006 első felében kerülnek a piacra.

[HWSW] A Nokia ma bejelentette, hogy az N-Gage játéktelefonra írt szoftverek a jövőben megjelenő okostelefonon is élvezhetők lesznek. Az N-Gage játékok futtatására alkalmas okostelefonok 2006 első felében kerülnek a piacra.

Úgy tűnik, a Nokia is ráébredt arra, hogy a konzoljátékok igazi népszerűségéhez elengedhetetlenül szükséges, hogy a futtatásukra alkalmas készülék széles körben elterjedt legyen. A Nokia N-Gage ebben a tekintetben elmaradt a várakozásoktól, a furcsa formatervezésű készülék eladási adatai a célkitűzések alatt maradtak annak ellenére, hogy időközben a vállalat egy felfrissített változatot is piacra dobott. Az egyre erősebb hardverrel rendelkező okostelefonok azonban ideális platformot nyújtanak a játékok futtatására.

"2005-ben 25 millió okostelefon eladására számítunk és várakozásaink szerint 2008-ra az okostelefonok világpiaca meg fogja haladani a 250 millió darabot" -- mondta Gerard Wiener, a Nokia játékokért felelős vezetője. Az N-Gage játékok némelyike kis buherálás után már jelenleg is futtatható a Series 60 szoftverplatformot futtató Nokia okostelefonokon.

Az E3 kiállítás alkalmával a Nokia számos új kiegészítőt mutatott be az N-Gage játéktelefonhoz, többek között egy Bleutooth headsetet, külső hangszórót, egy második memóriakártya csatlakoztatását lehetővé tevő adaptert, valamint egy hordtáskát, illetve a játékok tárolására alkalmas tokot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.