:

Szerző: Ady Krisztián

2005. május 11. 15:22

Az ismerkedést is megkönnyíthetik a Nokia okostelefonjai

Már a bulizás közbeni, többé-kevésbé anonim ismerkedést is megkönnyítheti a Nokia okostelefonjaira letölthető Sensor alkalmazás . A spontán ismerkedés szerelmeseinek dedikált alkalmazás Bluetooth felületen keresztül biztosítja a környezetünk számára, hogy névjegyünket más Sensor alkalmazást futtató felhasználó megtekinthesse, illetve akár üzenetet is küldhessen számunkra.

[HWSW] Már a bulizás közbeni, többé-kevésbé anonim ismerkedést is megkönnyítheti a Nokia okostelefonjaira letölthető Sensor alkalmazás. A "spontán" ismerkedés szerelmeseinek dedikált alkalmazás Bluetooth felületen keresztül biztosítja a környezetünk számára, hogy névjegyünket más Sensor alkalmazást futtató felhasználó megtekinthesse, illetve akár üzenetet is küldhessen számunkra.

Ingyenes alkalmazás és üzenetek

Bár a Bluetooth csak korlátozott hatótávolságú és csak az adott helyiségre, 10 m-es sugarú körre korlátozza a Sensor alkalmazás hatótávolságát, hatalmas előnye, hogy teljesen ingyenes üzenetváltást, esetleg chatelést tesz lehetővé. A Nokia Sensor alkalmazás szintén ingyenesen tölthető le a Nokia WAP- és weboldaláról, adott típusú symbianos okostelefonokra.

A Sensor feltelepítését követően elkészíthetjük saját "portfóliónkat", bemutatkozó lapunkat, amit az alkalmazás futtatása alatt bárki, aki szintén Sensor alkalmazást futtat megtekinthet -- kivéve, ha az adott személy tiltólistánkon van. Az alkalmazás segítségével mi magunk is kereshetünk Sensort futtató telefonokat a környezetünkben. Az új ismerőssel megoszthatjuk telefonon tárolt állományainkat és képeinket is.

Mi lesz a biztonsággal?

A Nokia Sensor nagyszerű alkalmazás, azonban van egy hátulütője, folyamatosan bekapcsolt Bluetooth funkció szükségeltetik hozzá, így pedig ki vagyunk szolgáltatva a symbianos telefonokat támadó rosszindulatú alkalmazásoknak, illetve a Bluetooth biztonsági réseit kihasználó adatlopóknak.

A telefon Bluetooth beállításait ráadásul módosítani kell az alkalmazás miatt. Sokan úgy használják bekapcsolt Bluetooth funkcióval a telefont, hogy kikapcsolják annak láthatóságát, így más telefonok, melyek Bluetooth kapcsolatokat keresnek nem tüntetik fel a telefonunkat listájukban. A szoftver használatához azonban teljesen láthatóvá kell tenni a telefont, így az bárki számára látható, így "támadható" lesz.

A fentieket feltétlenül érdemes szem előtt tartani a Sensor szoftver használata közben, s sose hagyjuk jóvá olyan alkalmazás települését, melyet nem mi magunk küldtünk át a telefonra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.