:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. március 17. 09:14

Magyar díjazottak a CeBIT kiállításon

Egyetlen magyar vállalatként a Carnation nyerte el 2005-ben az European Seal of Excellence in Multimedia díj legmagasabb, Platina fokozatát. Eddig ezt a magas kitüntetést magyar cég még sosem nyerte el. Ugyanitt a SaveAs Kft. EagleEye nevű adatvédelmi programja ezüst fokozatú kitüntetésben részesült. A díjakat a hannoveri CeBIT zárónapján, 2005. március 16-án adták át. Az idei 41 díjazott közül 9-en kapták meg a legmagasabb szintű, platina kitüntetést és ezek között a Carnation az egyedüli magyar vállalat. A legrangosabb európai digitális média minőségi díját a korábbi években olyan híres multinacionális vállalatok nyerték el, mint például a Nokia, a VeriSign, vagy az Alcatel Space. Ezüst fokozatú díjat összesen 8 vállalatot díjaztak, köztük a magyar SaveAs-t, amelynek EagleEye programja tavaly mutatkozott be a piacon.

[HWSW] Egyetlen magyar vállalatként a Carnation nyerte el 2005-ben az "European Seal of Excellence in Multimedia" díj legmagasabb, Platina fokozatát. Eddig ezt a magas kitüntetést magyar cég még sosem nyerte el. Ugyanitt a SaveAs Kft. EagleEye nevű adatvédelmi programja ezüst fokozatú kitüntetésben részesült. A díjakat a hannoveri CeBIT zárónapján, 2005. március 16-án adták át. Az idei 41 díjazott közül 9-en kapták meg a legmagasabb szintű, platina kitüntetést és ezek között a Carnation az egyedüli magyar vállalat. A legrangosabb európai digitális média minőségi díját a korábbi években olyan híres multinacionális vállalatok nyerték el, mint például a Nokia, a VeriSign, vagy az Alcatel Space. Ezüst fokozatú díjat összesen 8 vállalatot díjaztak, köztük a magyar SaveAs-t, amelynek EagleEye programja tavaly mutatkozott be a piacon.

Az EagleEye speciális kémelhárító szoftver, feladata, hogy megvédje a cégek, minisztériumok, vagy más intézmények titkait a szervezeten belülről kezdeményezett adatlopásokkal, kiszivárogtatásokkal szemben. Működésének lényege, hogy világosan lehatárolja az egyes dokumentumokhoz való hozzáférési jogokat, és az adott intézmény valamennyi gépén végrehajtott összes műveletet naplózza. Az így készülő nyilvántartás lehetetlenné teszi, hogy valamelyik munkatárs védett dokumentumokhoz férhessen hozzá, és leleplezi, ha valamelyik hozzáférési jogosultsággal rendelkező alkalmazott kiszivárogtatást hajtana végre. Az EagleEye alkalmazása mellett még részeket sem lehet észrevétlenül kimásolni a titkos dokumentumokból.

Az Európai Minőség a Multimédiában díjat 2003-ban alapította az Európai Multimédia Fórum (EMF) és az Európai Multimédia Szövetségek Egyesülete (EMMAC). A kitüntetést három kategóriában (ezüst, arany és platina) évente ítéli oda a szövetségek tagjaiból álló zsűri az informatikai és digitális média szektorban tevékenykedő vállalatoknak. Az idei év díjazási szempontjai között kiemelt szerepet kapott a marketing szemlélet, azokat a vállalatok részesültek az elismerésben, akik sikeresen megértették a helyi piaci igényeket és tevékenységük során erre kínálnak minőségi megoldásokat. Idén a 13 ország 41 díjazott vállalata közül 9 kapott platina kitüntetést, arany kategóriában 24, ezüst kategóriában további 8 cég kapott díjat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.