HWSW

Továbbra sem jelenik meg Magyarországon a Windows XP Media Center Edition

A Microsoft bejelentette, hogy egyre több országban válik elérhetővé a kifejezetten szórakoztatásra kifejlesztett operációs rendszere, a Windows XP Media Center Edition. A jelenleg csupán pár országban -- Egyesült Államok, Kanada, Kína, Dél-Korea és pár európai ország -- kapható szoftvert még az idén 19 további országban kezdik meg forgalmazni, köztük Legyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Törökországban is. Magyarországi megjelenésre egyelőre nem számíthatunk, a vállalat tájékoztatása szerint hazánkban legkorábban 2006-ben jelenhet meg a Media Center Edition, ami 2002-es premierje óta már a harmadik változatánál tart.

[HWSW] A Microsoft bejelentette, hogy egyre több országban válik elérhetővé a kifejezetten szórakoztatásra kifejlesztett operációs rendszere, a Windows XP Media Center Edition. A jelenleg csupán pár országban -- Egyesült Államok, Kanada, Kína, Dél-Korea és pár európai ország -- kapható szoftvert még az idén 19 további országban kezdik meg forgalmazni, köztük Legyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Törökországban is. Magyarországi megjelenésre egyelőre nem számíthatunk, a vállalat tájékoztatása szerint hazánkban legkorábban 2006-ben jelenhet meg a Media Center Edition, ami 2002-es premierje óta már a harmadik változatánál tart.

A hagyományos Windows asztallal ellentétben a Media Center Edition óriási gombokat, messziről is jól látható képernyőelemeket alkalmaz. A rendszer távirányítója segítségével elindíthatjuk a video- vagy zenelejátszást, elérhetjük és megtekinthetjük a rendszerben tárolt digitális fotóinkat, TV-t nézhetünk, és akár fel is vehetjük a műsort, valamint DVD-lemezeket is élvezhetünk vele. A Microsoft szerint a szoftver földrajzi terjedése rendkívül fontos ahhoz, hogy a Media Centerre épülő számítógépek végre betörjenek a tömegpiacra és ne csupán a számítástechnika iránt amúgy is érdeklődő vevők játékszerei lehessenek.

A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/28433/tovabbra-sem-jelenik-meg-magyarorszagon-a-windows-xp-media-center-edition.html
Író: Bodnár Ádám (bodnar.adam kukac hwsw.hu)
Dátum: 2005. március 11. 14:21
Rovat: vállalati it