:

Szerző: Ady Krisztián

2005. március 2. 10:14

Megérkezett a Sony Ericsson első Walkman-telefonja és autófókuszos fényképezőgép-telefonja

A Sony Ericsson a Cannes-i 3GSM konferencia és a jövő héten megrendezett hannoveri CeBIT között mutatta be legújabb mobiltelefonjait és kiegészítőit, melyeket a második-harmadik negyedév során dob piacra. A Sony Ericsson termékvonalai a belépő szinttől a csúcsmodellekig bezárólag frissültek, többek között az első Walkan-telefonnal.

[HWSW] A Sony Ericsson a Cannes-i 3GSM konferencia és a jövő héten megrendezett hannoveri CeBIT között mutatta be legújabb mobiltelefonjait és kiegészítőit, melyeket a második-harmadik negyedév során dob piacra. A Sony Ericsson termékvonalai a belépő szinttől a csúcsmodellekig bezárólag frissültek, többek között az első Walkan-telefonnal.

J300

A legkisebb, legolcsóbb J300 mobilkészülék a fiatalokat, a szórakoztató tulajdonságokat kereső felhasználókat célozza és nem ismer kompromisszumokat: a telefonnal három dimenziós játékok éppúgy élvezhetők, mint a videoklipek, többszólamú csengőhangok és a cserélhető háttérképek, melyekhez Style-up előlapokat is választhatunk. A háromsávos, GPRS adatátvitelt is támogató telefonból itthon a J300i verzió lesz elérhető.

A rózsaszín, fekete és fehér kivitelben piacra kerülő telefon színes kijelzővel rendelkezik, a telefon multimédiás képességeit pedig az ingyenesen letölthető, a Rayman 3 játék első szintjét tartalmazó demó mutathatja be. A Sony Ericsson PlayNow tartalomszolgáltatásán keresztül nem csak ez a demó érhető el, hanem zenei csengőhangok előzetes meghallgatása majd letöltése is lehetővé válik.

A 12 megabájt beépített memóriával rendelkező J300 2005 második negyedévétől lesz elérhető a hazai mobilszolgáltatók kínálatában és a márkaüzletekben.

K300

A Sony Ericsson K300 mobiltelefon már VGA-felbontású digitális kamerával is rendelkezik, miközben kategóriájában hasonlóan kedvező árszinten lesz kapható, mint a J300-as modell. A belépő szintű, Európában K300i jelzéssel ellátott készülék videó- és képüzenetek küldésében is jeleskedhet. A kamera vízszintes pozícióban is használható, egy fényképezőgéphez hasonlatosan. A beépített, 12 megabájtnyi memóriában 120 darab, egyenként 10 másodperces videoklip, vagy 500 VGA-felbontású képet képes eltárolni.

A 65 ezer színű kijelzővel szerelt K300i szintén képes három dimenziós JAVA játékok futtatására és a ma már természetesnek tűnő többszólamú csengőhangok megszólaltatására. A kék vagy ezüst kivitelben megjelenő telefon 2005 második negyedévétől lesz elérhető.

K750

A K700-as és S700-as utódjaként bemutatott, a T610-zel szinte hajszálra megegyező méretű K750 mobiltelefon egyedülálló, valódi autófókuszos, 2 megapixeles digitális fényképezőgéppel ellátott készülék, mely már nyomtatható, előhívható minőségű képek elkészítésére is képes. A telefon gyors összeköttetést biztosít és kellő mennyiségű memóriával rendelkezik ahhoz, hogy a képeket tárolhassunk és megoszthassuk. A hazai piacon az európai, K750i változat lesz kapható, mely három GSM-sávot támogat.

A készülékben az S700-as mobilnál megismert, Sony CyberShot kamerákból származó digitális fényképezőgép-felület és képességek kaptak helyet. Az automatikus fókuszt a kétállású kioldógomb aktiválja a digitális gépekhez hasonlóan. A készülékhez csatlakoztatható a Sony Ericsson MX-123 külső vaku, mely néhány méteres távolságra növeli az esti fényképezés hatótávolságát.

A készülék beépített memóriáját Memory Stick Duo kártyával bővíthetjük, de a Bluetooth és infravörös átvitel mellett gyors USB-csatlakozás is rendelkezésre áll a képek és videók átvitelére. A készülékhez 64 megabájtos kártyát mellékel a Sony Ericsson. A beépített 32 megabájtnyi memória körülbelül 100 teljes felbontású, 2 megapixeles kép eltárolására alkalmas.

A kitűnő minőségű kijelzőn Java játékok is futtathatók, az integrált MP3-lejátszó és az RDS-es FM-rádió pedig a fülünket kényeztetheti. A K750i fekete és ezüst kivitelben készül és 2005 második negyedévétől lesz megvásárolható.

W800 - a zenetelefon

A Sony Ericsson új, Walkman-márkába tartozó új telefonjáról már korábban is hallhattunk pletykákat. A tegnap hivatalosan is bejelentett, W800 jelzésű készülék a világ első Walkman-telefonja, mely egy "új szintre" helyezi a mobil szórakoztatást, elsősorban a zenére koncentrálva.

A W800 segítségével egyetlen készüléken válik lehetővé a zenehallgatás, a telefonhívások kezelése, a kiváló képek és videofelvételek készítése. A W800-ban a K750-ben is megtalálható autofókuszos, 2 megapixeles digitális fényképezőgép kapott helyet, melyet a Sony Ericsson egy továbbfejlesztett médialejátszóval és egy mellékelt 512 megabájtos memóriakártyával fejelt meg.

A Sony Ericsson W800 akkumulátora akár 30 órányi zenehallgatást is lehetővé teszi kikapcsolt GSM-modul mellett -- úgynevezett repülő-mód, amikor a mobilfunkciók nem működnek, a készülék azonban igen --, de normál telefonként használva is 15 órányi zene élvezhető egyetlen feltöltéssel. A készüléket az új kihívásnak megfelelően minőségi, sztereó fülhallgatókkal látták el. A W800 nem csak az AAC, hanem az MP3 fileformátumot is támogatja, a mellékelt Disk2Phone szoftver segítségével továbbíthatjuk saját CD-inket a telefonra. Az RDS-es FM-rádió itt is növeli a beépített szolgáltatások körét.

A beépített lejátszószoftvert egyetlen direkt gombbal is irányíthatjuk, mely megtalálható a korábban bemutatott K750 mobiltelefonon is. A W800 a hatalmas tudás ellenére sem nagyobb a K750-nél, súlya kevesebb mint 100 gramm. Az Európában forgalmazott W800i mobilkészülék 2005 harmadik negyedévétől lesz megvásárolható.

Kiegészítők

A négy új mobiltelefon mellett új kiegészítőket is bemutatott a Sony Ericsson. Az egyik legérdekesebb készülék a Bluetooth Media Center MMV-200, mely a TV-készülékhez csatlakoztatva fényképek, videoklipek, zenék lejátszására, bemutatására alkalmas. A telefonnal távirányítható kiegészítőre nem csak Bluetooth felületen keresztül küldhető anyag, hanem a beépített kártyaolvasó is használható a mobiltelefon kártyáján található anyagok átvitelére.


Bluetooth Media Center MMV-200

Az MXE-60 vaku egyszerűen csatlakoztatható a telefonokhoz és hasznos lehet szegényesebb fényviszonyok melletti fotózás során. Az Akono Headset HBH-608 Bluetooth technológiát alkalmaz a vezetékek mellőzésére, akár 8 órányi beszélgetési és 250 óra készenléti idővel. A HBH-662-es típuson egy kis kijelző is található, melyen a hívó neve és száma is megjelenhet.

Az MMC-60 "zenei csatlakozóvezeték" lényegében egy RCA-csatlakozókat biztosító kábel, mellyel összeköthető a telefon és az otthoni hifi berendezés. A HPM-70 sztereó kihangosító lehetővé teszi, hogy a telefonokon tárolt zeneállományokat sztereóban hallgassuk, miközben a hívásokat is fogadhatjuk. A HCA-60 autós kihangosító szintén kiváló hangminőséget biztosít és a telefonon tárolt zeneszámok az autó hangszóróin keresztül hallgathatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.