:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. február 23. 11:30

Hong-Kongban minden negyedik mobiltulajdonos még gyerek

A hongkongi Ming Pao Daily News jelentése szerint a törpeállam 6,9 milliós lakosságára több mint 7,3 millió mobiltelefon jut. A polgárok közel 90 százalékának van legalább egy mobiltelefonja, de sokan vannak, akik több készülékkel is rendelkeznek.

[HWSW] A hongkongi Ming Pao Daily News jelentése szerint a törpeállam 6,9 milliós lakosságára több mint 7,3 millió mobiltelefon jut. A polgárok közel 90 százalékának van legalább egy mobiltelefonja, de sokan vannak, akik több készülékkel is rendelkeznek.

Egy több mint 600 háztartásra kiterjedő felmérés azt találta, hogy a mobilhasználók 25 százaléka 13 évnél fiatalabb gyerek és 5,1 százalékuk még nem érte el a 6 éves kort sem. A fiatalok meglehetősen gyakran, akár évente is lecserélik mobiltelefonjukat, elsősorban társaik nyomására. Egy 13 éves lány elmondása szerint ötévesen kapta első mobilját és azóta több mint 10 készülékkel rendelkezett. "Háromezer hongkongi dollárt (~70 ezer forint) fizetni egy mobilért oké. Évente egyszer újat venni sem nagy dolog."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.