:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. január 18. 11:15

Jelentős átszervezés az Intelnél

Az Intel tegnap egy sor átszervezést jelentett be legfontosabb termékcsoportjaiban az átfogó technológiai platformok fejlesztésének támogatása érdekében. A vállalat két teljesen új szervezetet is létrehozott, melyek közül az egyik az egészségügyre, a másik pedig a disztribúciós csatornákon keresztüli értékesítésre koncentrál majd. Emellett a vállalat bejelentette, hogy Jason Chen, az Intel kereskedelemért és marketingért felelős igazgatója január végén távozik az Inteltől, családi okok miatt.

[HWSW] Az Intel tegnap egy sor átszervezést jelentett be legfontosabb termékcsoportjaiban az átfogó technológiai platformok fejlesztésének támogatása érdekében. A vállalat két teljesen új szervezetet is létrehozott, melyek közül az egyik az egészségügyre, a másik pedig a disztribúciós csatornákon keresztüli értékesítésre koncentrál majd. Emellett a vállalat bejelentette, hogy Jason Chen, az Intel kereskedelemért és marketingért felelős igazgatója január végén távozik az Inteltől, családi okok miatt.

A bejelentés teljes mértékben megfelel az Intel szervezeti felépítésének, amely szerint három csoportot hoznak létre, a vállalat által nyújtott platformok továbbfejlesztésére, a mobilitás, a digitális vállalat és a digitális otthon terén. A platformra alapuló szervezeti struktúra tükrözi a manapság tapasztalható számítástechnikai és kommunikáció konvergenciát.

"Az Intel igyekszik úgy pozícionálni az embereket, illetve az erőforrásokat, hogy a platformokat úgy fejleszthessük, hogy azok megfeleljenek a felhasználók igényeinek, illetve innovatív és érdekes új technológiát kínáljanak" -- mondta Paul Otellini, az Intel elnöke. "Az új szervezet által jobban kihasználhatóak lesznek a növekedési lehetőségek, elsősorban a piac igényeinek pontosabb előrejelzéseivel, illetve ezen igények kielégítésével, gyorsabbá válik a döntéshozás, illetve biztosíthatjuk a kiváló működési színvonalat. Minden működési egység rendelkezik majd azzal az autonómiával, hogy a sikerességhez szükséges módon ossza el a számítástechnikai és kommunikációs erőforrásokat."

Az Intel új részlegei a következők:

  • A Mobilitási Csoport, melyet Sean Maloney, illetve Dadi Perlmutter vezet majd. A részleg platformokat fejleszt majd notebookok és kézi számítástechnikai, illetve kommunikációs eszközök számára. Céljuk, hogy az egyre inkább terjedő, különböző mobil eszközök egyszerűbben és hatékonyabban működhessenek együtt.
  • A Digitális Vállalati Csoport, mely vezetői Pat Gelsinger, illetve Abhi Talwalker lesznek. A részleg számítástechnikai és kommunikációs infrastrukturális platformokat fejleszt majd, az üzleti életben használatos végponttól-végpontig terjedő megoldásokhoz.
  • A Digitális Otthon Csoport, Don MacDonalddal az élen, olyan számítástechnikai és kommunikációs platformokat dolgoz majd ki, melyeket a felhasználók az egyre inkább teret nyerő Digitális Otthonokban hasznosíthatnak, a nappaliban használatos szórakoztató alkalmazásokra és szórakoztatóelektronikai eszközökre fókuszálva.
  • A Digitális Egészségügyi Csoport (vezetője Louis Burns) olyan termékeket dolgoz ki, illetve üzleti lehetőségeket keres az Intel architektúra-termékei számára, elsősorban az egészségügyi felmérések, diagnosztika, termelékenység, illetve a személyes egészségügy terén.
  • A Csatorna Termékek Csoportját Bill Siu vezeti majd. A részleg terjeszkedési lehetőségeket keres az Intel számára a globális piacokon, elsősorban az Intel termékek fejlesztésére, illetve eladására koncentrálva, a helyi piacok egyedi igényeinek megfelelően.

A noteszgépekért felelős részleg korábbi vezetője, Anand Chandrasekher az értékesítésért és marketingért felelős igazgatóvá lett kinevezve, Chen-t felváltva. Emellett Chandrasekher Eric Kim-mel -- a értékesítésért és marketingért felelős alelnökkel -- közösen vezeti majd a csoportot. Justin Rattner az Intel Corporate Technology Csoportját felügyeli majd, míg Gelsinger helyettesét ki nem nevezik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.