:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. szeptember 30. 15:27

Gyorsan terjed a Bagle vírus legújabb változata

[Morpho] A McAfee vírusszakértői csoportja már felfedezése napján közepesen veszélyes kategóriába sorolta a W32/Bagle.az@MM férget. A új variáns egyaránt veszélyt jelent az otthoni és a vállalati felhasználók számára. A Bagle.az egyik sajátsága, hogy a féregprogramot bemásolja mindazokba a folderekbe, melyek neve tartalmazza a shar karakterláncot, így peer-to-peer hálózatokon is terjedhet.

[Morpho] A McAfee vírusszakértői csoportja már felfedezése napján közepesen veszélyes kategóriába sorolta a W32/Bagle.az@MM férget. A új variáns egyaránt veszélyt jelent az otthoni és a vállalati felhasználók számára. A Bagle.az egyik sajátsága, hogy a féregprogramot bemásolja mindazokba a folderekbe, melyek neve tartalmazza a "shar" karakterláncot, így peer-to-peer hálózatokon is terjedhet.

A W32/Bagle.az@MM vírus is tartalmaz saját SMTP levelező motort, amellyel -- hamis feladót feltüntetve -- továbbküldi magát a számítógépen tárolt fájlokból összegyűjtött címekre. A vírus tartalmaz továbbá hátsó-ajtó komponenst is, amely megnyitja a 81-es TCP port-ot és egy véletlenszerűen választott UDP portot az áldozatul esett számítógépeken. A vírus BAWINDO.EXE néven másolja magát a Windows rendszerkönyvtárba.

A féregprogram különlegessége, hogy megpróbál kapcsolódni egy sor weboldalhoz, és azokról letölteni egy WS.JPG nevű fájlt. Azonban az elemzők szerint ez a fájl ez idáig egyik megadott weboldalon sem volt megtalálható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.