:

Szerző: roberto

2004. augusztus 26. 19:10

Linus Torvalds szülőföldjén sem kell mindenkinek a Linux

Finnország második legnagyobb városa, Turku elvetette azokat a terveket, amelyek alapján a város Windowsról és a hozzá kapcsolódó alkalmazásokról a nyílt forráskódú OpenOffice.org irodai programcsomagra, illetve Linux operációs rendszerre állna át -- adta hírül finn forrásra hivatkozva a The Inquirer .

Finnország második legnagyobb városa, Turku elvetette azokat a terveket, amelyek alapján a város Windowsról és a hozzá kapcsolódó alkalmazásokról a nyílt forráskódú OpenOffice.org irodai programcsomagra, illetve Linux operációs rendszerre állna át -- adta hírül finn forrásra hivatkozva a The Inquirer.

A döntés több éves tervezgetés után született meg. Turku úgy tűnik, hogy a Windows XP-t, és a Windows Server 2003-at választja sokezres számítógépparkjához, és szakaszosan tér át a frissebb Microsoft termékekre a jelenleg használt Windows NT szerverekről és munkaállomásokról. A lap szerint a Linuxra való váltás a felhasználók ellenállásán bukott meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.