:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. június 8. 14:17

Új, Windows-alapú okostelefonnal jelentkezett az Orange

Az Amszterdamban rendezett World Handset Forum rendezvényen az Orange bemutatta legújabb SPV okostelefonját, amely a Microsoft Windows Mobile 2003 for Smarphone operációs rendszert futtatja. Az új okostelefon háromsávos (900/1800/1900 MHz) és természetesen támogatja a GPRS adatátvitelt, valamint a Java alkalmazásokat.

Az Amszterdamban rendezett World Handset Forum rendezvényen az Orange bemutatta legújabb SPV okostelefonját, amely a "Microsoft Windows Mobile 2003 for Smarphone" operációs rendszert futtatja. Az új okostelefon háromsávos (900/1800/1900 MHz) és természetesen támogatja a GPRS adatátvitelt, valamint a Java alkalmazásokat.

Az Orange szerint az SPV C500 a legkisebb okostelefon, mindössze 108x46x16 milliméter méretű és akkumulátorral együtt is csak 100 grammot nyom. A készülék -- a manapság megjelenő új mobiltelefonoktól elvárhatóan -- 16 bites színes kijelzőt, infravörös portot, Bluetooth adóvevőt és miniSD kártyafoglalatot tartalmaz. Az SPV C500 kategóriájában egyedüálló kapacitású, 64 Mbyte-os memóriával rendelkezik, amely memóriakártyákkal tovább bővíthető. A készülékben egy FM-rádió is helyet kapott.

A Windows Mobile 2003 for Smartphone operációs rendszer beépített levelezőprogramot, internet- és WAP-böngészőt, naptárat, valamint számos más alkalmazást tartalmaz, emellett a telefonra előre telepítésre kerül számos Orange szoftver, például egy olyan alkalmazás, amelynek segítségével a telefonon tárolt adatokat egy központi szerverre lehet elmenteni, egy másik segítségével pedig a készülék szoftverét lehet a mobilhálózaton keresztül frissíteni. Az Orange természetesen számos csengőhangot, játékot, illetve más alkalmazást tesz elérhetővé előfizetői számára, az érdekesebbek között található egy térkép, amely a londoni metró megállóit és járatait tartalmazza.

Az előzetes specifikációk szerint a készülék egy feltöltéssel legfeljebb 5 óra beszélgetésre vagy 150 óra készenlétre ad lehetőséget. A szolgáltató szerint az SPV C500 az idén nyártól összesen hét országban -- Nagy-Britannia, Franciaország, Svájc, Dánia, Hollandia, Lengyelország, Szlovákia -- lesz kapható, a termék árát azonban egyelőre nem közölte a cég, azt a piaci premier idején teszik közzé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.