:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 13. 14:47

Mobil Élet: átfogó információk a mobiltelefonok, kézigépek és notebookok világából

Megjelent a CHIP magazin Mobil Élet különszáma, amely száz oldalon tájékoztat a mobiltelefonok, kéziszámítógépek és notebookok világának legfrissebb történéseiről.

Megjelent a CHIP magazin Mobil Élet különszáma, amely száz oldalon tájékoztat a mobiltelefonok, kéziszámítógépek és notebookok világának legfrissebb történéseiről.

A szerkesztők többek között összefoglalták, milyen új mobiltelefonok megjelenése várható az idén és exkluzív előzetest közölnek az új Nokia N-Gage konzolról. A lapban összesen 18 mobiltelefon részletes tesztje olvasható, köztük az egy megapixeles kamerával rendelkező Sharp GX30-é. A szerkesztők igyekeznek hasznos tanácsokkal szolgálni mindazoknak, akik kamerával felszerelt telefon vásárlásán törik a fejüket.

Napjainkban egyre több felhasználót hódítanak meg a műholdas navigációs rendszerek, a Mobil Élet bemutatja a használatukhoz szükséges hardvereket, illetve két, tenyérgépeken futó, Magyarországon is ismert és népszerű térképszoftvert, amelyek képesek együttműködni a GPS-készülékekkel.

A Mobil Élet összefoglalja, hol tartanak ma a notebookok az asztali társaikhoz képest. Több oldalon elemzik a teljesítményt, áttekintik a processzorok és grafikus kártyák piacát. A lapban két összehasonlító teszt is megtalálható.

A szerkesztők kipróbálták a nagysebességű, vezeték nélküli technológiák eltérő változatait. Jártak a Budapest Sportarénában, Ferihegyen, üzletközpontokban, EDGE-szolgáltatással lefedett területeken. A lapból megtudható, hogy hol találhatók ma Magyarországon hotspotok és hogy milyen feltételekkel vehetők igénybe.

A Mobil Élet olvasói az információkon túl egy mobiltelefonnal is gazdagodhatnak: a lap MMS-játékot hirdet, amelynek keretén belül egy embert vagy állatot és egy mobiltelefont ábrázoló MMS-t kell elküldeni a 06-20/999-52-75 telefonszámra, a legjobb alkotás készítője egy Nokia 6600 mobiltelefont nyer.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.